0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 Espresso
4 bolletjes Vanille ijs
Topping
100 gram Mascarpone
100 ml Slagroom
2 eetlepel Poedersuiker
1 eetlepel Cacao poeder
Tiramisu affogato

Tiramisu affogato

Het lekkerste Italiaanse ijskoffietje voor na je diner

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Tiramisu affogato!

Wellicht kennen jullie de affogato nog niet, maar daarom wordt het eens tijd om dikke vrienden te worden. Dit gaat ongetwijfeld lukken want een affogato is een allemans vriend. Waarom? Het is namelijk het perfecte dessert voor de luie mens.  Je denkt misschien dat wij het liefst uren in de keuken staan om de innerlijke mens te behagen, maar wanneer je een groot aantal gasten hebt dan kiezen wij voor makkelijk toetje.

Deze tiramisu affogato is namelijk simpel maar overheerlijk en dat willen we toch allemaal! Men neme een bollletjes ijs, scheppen dit in een mooi glaasje of koffiekopje. Laat er een espresso over lopen en voila je toetje is klaar. Omdat we graag iets extra’s toevoegen hebben we mascarpone en slagroom met een beetje poedersuiker geklopt en als toefje erover gespoten. Natuurlijk toppen we het af met cacao poeder. Twijfel je nog? Kijk dan eens naar dit filmpje!

Affogare betekent verdrinken, en met dit dessert verdrink je het bolletje ijs in de espresso koffie. Onze eerste affogato staat al een tijdje online en is al veel gemaakt. Dit snappen we helemaal. We hoeven je niet uit te leggen dat de koffie met zijn bittere smaak verschrikkelijk goed samen gaat met het romige van het vanille ijs. Door de warmte smelt de ijs een beetje en creër je lekkerste ijskoffie. Na het maken van de tiramisu koffie hadden we er twee in de koelkast gezet en de volgende dag genuttigd. Wij moeten zeggen dat dit ook waanzinnig was. Probeer ook eens de fantastische affogato trifle.

Als extra topping op deze verschillende soorten ijskoffie kun je er verschillende toppings op doen. Denk aan kruimel van amaretti koekjes, chocolade flakes, glitter sprinkles etc. Zo wordt een kofffietje extra bijzonder en heb je het meest lekkere nagerechtje voor je diner.

Extra toppings

*Gezouten karamel, scheutje Amaretto, Baileys, Tia Maria, toefje slagroom, pistachenootjes of gehakte hazelnoot. amandelschaafsel.

Steps

1
Done
5 minuten

Tiramisu topping

Klop slagroom met 2 eetlepel poedersuiker. klop hier de mascarpone door.
Zet in de koelkast voor gebruik.

2
Done
2 minuten

Koffie en ijs

Schep in elk glaasje/kopje een bolletje ijs.
Giet er een espresso koffie over.
Eindig met een toefje van het slagroom mascarpone mengsel en wat cacoa poeder.

3
Done

Tip

Wil je een stevige room, meng dan een zakje klopfix door de slagroom. Daarna de mascarpone.
Wil je de room echt als stevige toef spuiten dan adviseren we een blaadje gelatine 10 minuten in koud water te doen. Even oplossen met eetlepel kokend water en dat door de room. Ook stevig genoeg om op een taart te spuiten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiaanse steak tartaar
previous
Italiaanse steak tartaar
Gevulde kip in tomaten roomsaus
next
Gevulde kip in tomaten roomsaus
Italiaanse steak tartaar
previous
Italiaanse steak tartaar
Gevulde kip in tomaten roomsaus
next
Gevulde kip in tomaten roomsaus

Add Your Comment