Ingredients
-
300 gr Kroepoek
-
400 gr Broccoli rice
-
1 teentje Garlic
-
Een halve Leek
-
1 Paprika
-
2 handjes Peas
-
1 lepel Sambal
-
1 theelepel Cumin powder
-
1 theelepel Tumeric powder
-
2 cm geraspte Ginger
-
2 Eggs
-
4 spoons Peanut sauce
-
2 hands Cassava chips
Directions
Deze heerlijke Nasi Goreng heeft een gezonde twist! Komt dat even goed uit, aangezien nasi toch wel echte comfort food is!
Wij hebben deze Nasi Goreng gemaakt met broccoli rijst in plaats van normale rijst. Een prima alternatief waarmee je de koolhydraten vervangt door extra groenten! Dat is nog eens goed nieuws..
Wat wij graag doen met deze maaltijden is extra veel maken. Wanneer je wat over hebt kun je dit namelijk erg makkelijk meenemen naar je werk de volgende dag. Wie wilt er nou niet zo een heerlijke lunch waar al je collega’s jaloers op zijn?
Steps
1
Done
5 minuten
|
GroentenHak alle groenten in klein stukjes en bak ze in een pan met wat olijf olie. Wanneer ze bijna gaar zijn voeg je de broccoli rijst toe en alle kruiden. |
2
Done
7 minuten
|
KipSnij de gemarineerde kip in stukjes en bak ze in een andere pan. Je kunt ze ook leuk aan een stokje prikken en dan pakken. |
3
Done
3
|
EitjesBak de eitjes zoals jij lekker vind. Wij eten ze graag 'sunny side up' |
4
Done
1
|
ServerenVoeg alle groenten op een bord samen met de kip stokjes en een eitje. |