0 0
Minestrone soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 stuks, middelgroot Wortel
3 stengels Bleekselderij
1grote Uien
1 teen knoflook
1 blik Kerstomaten uit blik Mutti
1 eetlepel Tomaten puree
1 groenten bouillon
Tijm, rozemarijn, peterselie Verse kruiden
1 theelepel Chili poeder
1 eetlepel Roomboter
scheutje Olijfolie
naar smaak zout en peper
50 gram Parmezaanse kaas geraspte
100 gram Kleine pasta

Minestrone soep

Een goed gevulde maaltijdsoep

Features:
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Minestrone soep!

Een echte klassieker deze Italiaanse groentensoep. De naam minestra , betekent soep en minestrone is grote soep, oftewel volle soep.  Deze heerlijkheid is zo vol dat het een soort maaltijdsoep is.

Het makkelijke is hieraan dat je gewoon alle groenten erbij kan doen, en daarna wat pasta. Natuurlijk kun je pasta vervangen door bonen.
Wij vinden het leuk om gekleurde worteltjes te gebruiken, samen met bleekselderij, ui en tomaat. Vroeger deden we altijd vlinderpasta of tortellini erbij , vandaag kozen voor de leuke mini conchiglie. Voor degene die vegan wil eten, er is tegenwoordig heel veel vegan pasta te koop.

Maaltijdsoep

Een zalige hartverwarmende soep is de Toscaanse ribollita soep. Deze verrukkelijke soep wordt veelal geserveerd in Toscane. De hoofd ingrediënten zijn wortel, bleekselderij, bonen en cavolo nero.  Je kunt het een beetje vergelijken met een minestrone. Met de extra bonen enorm vullend en een prima maaltijd soep.  Ook worden de restanten brood toegevoegd zodat niks weggegooid hoeft te worden. Het brood neemt de smaak op en zal een beetje sompig worden. Wij doen dit niet want daar houden we niet zo van. Een zelfde soort soep uit Toscane Pappa al pomodoro – Toscaanse tomaten broodsoep.

Wil je nog een lekkere maaltijdsoep, probeer een keer onze pasta con patate.

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Groenten

Snijd alle groenten in kleine stukjes.
Plet je knoflook en snijd fijn.
Snijd verse kruiden fijn.
Zet 1,5 liter water op het vuur met 1 bouillonblokje.

2
Done
12 minuten

Bakken

Fruit de ui met de knoflook in eetlepel roomboter met klein scheutje olijfolie op zacht vuur ( in bakpan)
Voeg na 5 minuten de wortel, bleekselderij en verse kruiden toe.
Roer er de tomatenpuree door.
Laat dit 7 minuten meebakken.

3
Done
2 minuten

Alles toevoegen

Voeg dit alles bij het zacht kokende water, samen met een blik kerstomaatjes.
Voeg zout peper en chilipoeder toe. Een beetje pit kan deze soep wel hebben.

4
Done
30 minuten

Koken

Laat dit 20 minuten zachtjes koken met deksel op de pan.
Wanneer je het direct gaat eten doe je nu de pasta erbij en laat dit 10 minuten meekoken.
Eet je de soep een dag later, laat de pasta nog even achterwege, maar kook mee wanneer je het eet.

5
Done
2 minuten

Serveren

Serveer met een mooi stuk brood of soepstengel.
Wat heel fijngesneden peterselie en een beetje geraspte Parmezaanse kaas maakt het helemaal af!
Buon Appetito!

6
Done

Tip

Wil je graag vegan eten, neem dan vegan pasta!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appel kaneel cake met pecan en hazelnoten
previous
Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot
Veggie bagel burger
next
Veggie bagel burger
Appel kaneel cake met pecan en hazelnoten
previous
Appel kaneel cake met pecan en hazelnoot
Veggie bagel burger
next
Veggie bagel burger

Add Your Comment