Ingredients
-
snelle versie
-
1000 gram voor gekookte aardappelschijfjes
-
400 ml bechamelsaus
-
750 ml passata
-
200 gram Parmezaanse kaasgerapt
-
naar smaak zout en peper
-
10 blaadjes verse basilicum
-
2e versie
-
1 x basis recept tomatensaus
-
1 x recept bechamelsaus
-
1 kg Aardappelenvastkokend
-
200 gram Parmezaanse kaas
-
naar smaak zout en peper
-
10 blaadjes verse basilicum
Directions
Parmigiana di patate.
Onze Melanzane alla parmigiana is denk ik het allerlekkerste gerecht die we kennen en regelmatig eten. Laagjes gebakken aubergine met onze verrukkelijke basis tomatensaus en natuurlijk veel parmezaanse kaas. Langzaam gegaard in de oven. Niet alleen wij vinden dit maar ook iedereen die dit ooit gegeten heeft bij de Queens aan tafel. Ook een reden waarom we Cookingqueens ooit zijn begonnen toen we regelmatig gevraagd werden om het recept’.
Het gerecht van vandaag is familie van dit gerecht. Parmigiana di patate. Een versie maar dan zonder de aubergine maar met aardappeltjes. Een geweldig bijgerecht die past bij een heerlijk stukje vlees of kip. Ook met een frisse salade heb je een prima maaltijd. Je kunt dit op twee manieren maken, een snelle versie: met een kant en klaar zak voorgekookte aardappel schijfjes, bechamelsaus uit een pakje en een fles passata. Of een tweede manier door zelf je aardappeltjes te koken, onze beroemde basis tomatensaus een keer te maken. Eigenlijk niet eens zo veel werk. Ook een voor een bechamelsaus – twee soorten, kun je bij ons terecht. Inclusief eentje op plantaardige manier, dus zonder melk.
Beide manieren zijn prima, de smaak is eindeloos!
Naast onze onze Melanzane alla parmigiana hebben we ook een verrukkelijke Courgette alla Parmigiana. Wil je een heerlijke schaal om je gasten te verwennen dan is de Kip Parmigiana een topper.
Een lekkere aardappel schaal uit de oven zonder tomaat en kaas zijn de Toscaanse rozemarijn aardappeltjes. Je waant je dan zeker even in Toscane.
Op instagram hebben we een Reels filmpje staan, om het makkelijk te maken.
Steps
1
Done
20 minuten
|
Tomatensaus, bechamelsaus en aardappelsMaak 1 x het basis tomatensaus recept, maak 1x bechamelsaus recept (link in verhaal) |
2
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180 graden. |
3
Done
5 minuten
|
LaagjesSchep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal. |
4
Done
60 minuten
|
OvenZet de schaal afgedekt met aluminium folie 45 minuten in de oven op 180 graden. |
5
Done
|
TipHeb je nog iets over? Bak dit dan lekker op met een scheutje olijfolie in de koekenpan! |