0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
snelle versie
1000 gram voor gekookte aardappelschijfjes
400 ml bechamelsaus
750 ml passata
200 gram Parmezaanse kaas gerapt
naar smaak zout en peper
10 blaadjes verse basilicum
2e versie
1 x basis recept tomatensaus
1 x recept bechamelsaus
1 kg Aardappelen vastkokend
200 gram Parmezaanse kaas
naar smaak zout en peper
10 blaadjes verse basilicum
Parmigiana di patate

Parmigiana di patate

Een heerlijk bijgerecht voor bij het vlees, kip of een frisse salade.

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • snelle versie

  • 2e versie

Directions

Share

Parmigiana di patate.

Onze Melanzane alla parmigiana is denk ik het allerlekkerste gerecht die we kennen en regelmatig eten. Laagjes gebakken aubergine met onze verrukkelijke basis tomatensaus en natuurlijk veel parmezaanse kaas. Langzaam gegaard in de oven.  Niet alleen wij vinden dit maar ook iedereen die dit ooit gegeten heeft bij de Queens aan tafel. Ook een reden waarom we Cookingqueens ooit zijn begonnen toen we regelmatig gevraagd  werden om het recept’.

Het gerecht van vandaag is familie van dit gerecht. Parmigiana di patate. Een versie maar dan zonder de aubergine maar met aardappeltjes. Een geweldig bijgerecht die past bij een heerlijk stukje vlees of kip. Ook met een frisse salade heb je een prima maaltijd. Je kunt dit op twee manieren maken, een snelle versie: met een kant en klaar zak voorgekookte aardappel schijfjes, bechamelsaus uit een pakje en een fles passata. Of een tweede manier door zelf je aardappeltjes te koken, onze beroemde basis tomatensaus een keer te maken. Eigenlijk niet eens zo veel  werk. Ook een voor een bechamelsaus  – twee soorten, kun je bij ons terecht.  Inclusief eentje op plantaardige manier, dus zonder melk.

Beide manieren zijn prima, de smaak is eindeloos!

Naast onze onze Melanzane alla parmigiana hebben we ook een verrukkelijke Courgette alla Parmigiana.  Wil je een heerlijke schaal om je gasten te verwennen dan is de Kip Parmigiana een topper.

Een lekkere aardappel schaal uit de oven zonder tomaat en kaas zijn de Toscaanse rozemarijn aardappeltjes. Je waant je dan zeker even in Toscane.

Op instagram hebben we een Reels filmpje staan, om het makkelijk te maken.

Steps

1
Done
20 minuten

Tomatensaus, bechamelsaus en aardappels

Maak 1 x het basis tomatensaus recept, maak 1x bechamelsaus recept (link in verhaal)
Schil de aardappels en kook deze ongeveer 20 minuten . Laat deze afkoelen en snijd in dunne plakjes.
Voor de snelle versie koop je kant en klaar voorgekookte aardappelschijfjes, een fles passata en pakje bechamelsaus bijvoorbeeld Grand d'Italia.

2
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

3
Done
5 minuten

Laagjes

Schep een laagje tomatensaus op de bodem van de ovenschaal.
Hierop de aardappelschijfjes, in dakpan vorm, dus een klein beetje over elkaar.
Strooi wat zout en peper erover.
Daarop een dun laagje bechamelsaus en wat geraspte parmezaanse kaas.
Als laatste nog wat basilicum blaadjes erover.
Dit doe je drie keer.

4
Done
60 minuten

Oven

Zet de schaal afgedekt met aluminium folie 45 minuten in de oven op 180 graden.
Verwijder de folie en laat nog 15 minuten nog voor een mooi korstje na bakken.

5
Done

Tip

Heb je nog iets over? Bak dit dan lekker op met een scheutje olijfolie in de koekenpan!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Schiwasser 2.0
Luchtige kaiserschmarrn
next
Luchtige kaiserschmarnn
previous
Schiwasser 2.0
Luchtige kaiserschmarrn
next
Luchtige kaiserschmarnn

Add Your Comment