0 0
Caesar salade

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Krop Romeinse sla
Handvol Croutons
Handvol Parmezaanse kaas Grof geschaaft
2 filets Kip Filet, biologische
Bakje Paneermeel
3 eetlepels Platte peterselie
2eetlepels Parmezaanse kaas Geraspt
1 eieren
Dressing
2 teentjes knoflook
4 Ansjovis filets
1eetlepel Citroensap
1 Ei dooier
2 theelepel Worcester saus
1theelepel Mosterd dijon
Zonnebloem olie Om je kip in te bakken

Caesar salade

De allerlekkerste salade ter wereld!

Ingredients

Directions

Share

Caesar salade!

De Caesar Salade is waarschijnlijk de meest populaire salade ter wereld. Niet echt verrassend want hij is verrukkelijk! Onze versie is een klassieke salade met krokante kip en natuurlijk zelfgemaakte croutons. Deze kip noemen wij nonna’s kippie; krokante kipvingers net als onze italiaanse Nonna dit altijd vroeger voor ons maakte. Deze kip is verrukkelijk in alle salades maar ook gewoon als bijgerecht!

Hoe leuk is dit om de sla een keer anders te presenteren, in plaats van in een gewone schaal… Natuurlijk maken we onze dressing zelf maar wil je een kant en klare kopen dan is onze eerste keus de Cardinis.

Steek jij ook binnenkort de BBQ aan kijk maar snel naar onze talloze lekkere salades. Met courgette en feta hebben we een Griekse courgette salade. 3x zomerse salades. Een salade met fruit misstaat ook niet Spinazie framboos salade.

Alles over de Caesar salade

De Caesar-salade, een klassieker in de culinaire wereld, heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse keuken. Deze verfrissende salade is vernoemd naar de Italiaanse chef-kok Caesar Cardini, die het gerecht in de jaren 1920 in Tijuana, Mexico, creëerde. De salade bestaat uit knapperige Romeinse sla, croutons, Parmezaanse kaas en vaak kip. Het kenmerkende element is de romige Caesar-dressing, op basis van ingrediënten zoals olijfolie, citroensap, worcestershiresaus en ansjovis.

Het verhaal gaat dat Cardini de salade improvisatorisch bereidde voor een groep gasten toen zijn restaurant weinig voorraad had. De Caesar-salade werd al snel een favoriet, verspreidde zich over de Verenigde Staten en groeide uit tot een internationaal erkend gerecht.

De knapperige texturen, umami-smaak van ansjovis en de rijke dressing maken de Caesar-salade een tijdloze favoriet in zowel eenvoudige huishoudens als chique eetgelegenheden. Het is een veelzijdige salade die vaak wordt aangepast, maar het originele recept blijft een smakelijke herinnering aan de vindingrijkheid van chef Caesar Cardini.

 

Steps

1
Done
15 minSnij je kip in dunne plakjes. Maak je paneer: wanneer plus verse peterselie plus zout plus paper +3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Kip

Snij je kip in dunne plakjes. Maak je paneer:paneer,verse peterselie, zout en peper +3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas.
Kluts een eitje in een bakje. Haal je kipfilet door het eitje en daarna door je paneer.
Bak de filets in zonnebloem olie. Laat dit uit lekker op keukenpapier.

2
Done
5 min

Dressing maken

Legde ansjovis, knoflook met een beetje zout in een salade schaal en prak met twee vorken tot een pasta. Klop met een vork of garde het citroensap, de worcester saus door de mosterd en de eidooier. Klop er langzaam de olijf olie door, tot een romige saus

3
Done
3 min

Serveren

Was de blaadjes Romeinse sla en leg deze op een mooi bord daarover de de gesneden kipreepjes en je parmazaanse kaas vlokken. Als laatste Serveer je de dressing erbij en de verse croutons

4
Done

Croutons maken

Zie recept op de website

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blauwe bessen poffertjes
previous
Blauwe bessen poffertjes
pompoen hummus
next
Pompoen hummus
Blauwe bessen poffertjes
previous
Blauwe bessen poffertjes
pompoen hummus
next
Pompoen hummus

Add Your Comment