0 0
Orecchiette pasta cime di rapa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram cime di rapa broccolini kan ook
200 gram Orecchiette
2 teentjes knoflook
klein stukje of halve theel rode peper flakes Peperonchino
2 eetl Pijnboompitten
3 Ansjovis filets
flinke scheut Olijfolie
stukje Pecorino kaas
1 eetl Zout

Orecchiette pasta cime di rapa

De verrukkelijke cimi di rapa met oreccchiette uit Puglia

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Orecchiette pasta cime di rapa.

Als er iets razend populair is in de Italiaanse keuken is het de orecchiette pasta cime di rapa. Hier in Nederland nog vrij onbekend, ook bleek dat uit de vraag op de story wisten we dat hier verandering moest komen. Eind vorig jaar ging ik (José) uiteten in het super leuke Trattoria Graziella van het hotel L’Europe samen met Italiaanse familie. Na drie seconden kijken op de menu kaart wisten de mannen wat ze wilden eten… Orecchiette pasta cime di rapa. Geen idee wat dat was dus dat maakte me wel heel nieuwsgierig.  Mario at dit heel vaak in Milaan toen hij daar nog woonde en is een van zijn favorieten maaltjes. Sindsdien is Jo op zoek naar deze fijne groenten. Hier een filmpje.

Cimi di rapa zijn Italiaanse raapsteeltjes, dit zegt ons niet zoveel want ook Nederlandse raapstelen eten wij nooit. In mijn ogen is een beetje te vergelijken met de broccolini / bimi de broccoli aan de steeltjes, alleen dan met iets meer blad en dikkere stelen.  De smaak is een tikje bitter. In Italië vind je dit tegenwoordig  in elke supermarkt maar van oorsprong komt dit uit de Italiaanse streek Puglia. Ook de orecchiette pasta, oftewel de kleine oortjes pasta gaat in Puglia altijd samen en is een super lekkere combinatie.

Tijdens onze mini vakantie afgelopen week, ging er natuurlijk een grote bak mee naar huis en ben direct aan de slag gegaan. Het is een super makkelijk en smakelijk gerecht , met maat weinig ingrediënten. Olijfolie, knoflook, ansjovis en rode peperoncino. Ik vond het lekker om wat pijnboompitten toe te voegen want dat nootachtige past er heerlijk bij. Samen met de orecchiette en lekker veel pecorino kaas is dit een nieuw favorietje. Met 10 minuten op het bordje en daar houden we van!

Wil je dit ook graag maken, maar niet direct de cime di rapa bij hand gebruik dan de broccolini, een prima vervanger en ook net zo gezond. Wil je zelf een keer orecchiette maken ? Dit is echt niet moeilijk! Om het nog makkelijker te maken staat er een Reels filmpje klaar. Een ander lekker snel gerechtje is de pasta met broccoli, venkelworst en citroen.

Steps

1
Done
2 minuten

cime di rapa

Verwijder de bladeren en bloemen van de steeltjes.
Was deze goed. De steeltjes gebruik je niet. Wil je niks weggooien kun je ze wel als wokgroenten gebruiken.

2
Done
8 minuten

koken

Zet een pan kokend water met 1 eetlepel zout klaar en kook de orechiette pasta samen met de cime di rapa. Je kunt ook spaghetti gebruiken.

3
Done
5 minuten

olie, ansjovis, knoflook rode peper pijnboompitten

Doe een flinke scheut mooie olijfolie in de pan samen met fijn gesneden knoflook, ansjovis en peperoncino. De Italiaanse peperoncino is vrij pittig, kijk uit een klein stukje is genoeg. Als alternatief gebruik je rode peper flakes. Halve theelepel.
Laat dit 5 minuten zachtjes aanbakken en voeg als laatste de pijnboompitjes toe.

4
Done
1 minuut

Mengen

Giet de gekookte orecchiette en cimi di rapa af, en doe dit samen met ietsje kookvocht in de hapjespan.
Roer goed door elkaar.

5
Done

Serveren

Serveer met lekker veel pecorino kaas en eventueel wat pijnboompitten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pollo alla cacciatore _ jagersstoof
previous
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof
Italiaanse apfelstrudel
next
Italiaanse apfelstrudel
Pollo alla cacciatore _ jagersstoof
previous
Pollo alla cacciatore – Jagersstoof
Italiaanse apfelstrudel
next
Italiaanse apfelstrudel

Add Your Comment