0 0
Pasta al forno

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1x Ragu saus van nonna
450 gram Pasta Buispasta
200 ml bechamelsaus
100 gram Ham
200 gram Parmezaanse kaas geraspt
3 bollen Mozzarella
2 eetlepel Zout In kookwater

Pasta al forno

Een lieveling van de Queens

Cuisine:

Ingredients

  • 1x Ragu saus van nonna

Directions

Share

Ontdek de Magie van Siciliaans Comfort Food: Pasta al Forno

In het hart van Sicilië, waar familiebijeenkomsten worden gekenmerkt door gelach, liefde en natuurlijk, heerlijk eten, schittert een gerecht dat de zintuigen betovert: Pasta al forno. Dit hartverwarmende gerecht is niet alleen een favoriet van Mario, de echtgenoot van José en vader van Mariëlla, maar ook van alle gelukkige zielen die de kans krijgen om ervan te genieten.

Recept pasta uit de oven

Pasta al Forno, letterlijk vertaald als “pasta uit de oven”, is een symfonie van smaken en texturen die samenkomen in een enkele ovenschaal. De eenvoudige maar rijke tomatensaus, bereid volgens het geheime recept van Nonna’s ragu saus met doperwtjes wordt zorgvuldig gemengd met sappig gehakt en zoete doperwtjes, terwijl de pasta zichzelf omhult met de smaken van de Siciliaanse keuken.

 

Maar de echte magie begint wanneer de ovenschaal tevoorschijn komt, dampend en geurend uit de oven. De zachte mozzarella, zelfgemaakte bechamelsaus en Parmezaanse kaas vormen een gouden korstje bovenop de romige pasta, terwijl de ham subtiel zijn smaak afgeeft aan elke hap. Het is een feest voor de zintuigen, een viering van de Italiaanse culinaire traditie die generaties lang wordt doorgegeven. Zie hier een filmpje!

En het beste van alles? Pasta al Forno is niet alleen een gerecht voor speciale gelegenheden. Met zijn eenvoudige bereiding en mogelijkheid om van tevoren te worden gemaakt, is het perfect geschikt voor drukke doordeweekse avonden en grote bijeenkomsten. Bovendien de volgende dag zijn de opgebakken restjes nog het allerlekkerste!

Italiaanse keuken

Dus waar wacht je nog op? Stap in de wereld van Siciliaanse gastvrijheid en geniet van een bord vol warmte, liefde en de onmiskenbare smaak van Pasta al Forno. Buon appetito!

Zin in meer Italiaanse lekkernijen? Ontdek onze heerlijke klassiek lasagne en andere smaakvolle gerechten die de Siciliaanse keuken te bieden heeft.

 

 

Steps

1
Done
60 minuten

Ragu saus maken

Maak Nonna’s ragu saus met doperwtjes.
Zie link in het verhaal.
Wanneer je saus overhebt vries de rest in.

2
Done

Bechamelsaus

Maak een bechamelsaus. Je kunt het zelf maken of uit een pakje.

3
Done
8 minuten

Pasta

Kook de pasta in gezouten water 8 minuten.
Ze mogen nog een beetje hard zijn.
Giet de pasta af en roer door de saus.

4
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5
Done
5 minuten

Ovenschaal

Schep de helft van de pasta in saus op de bodem van de schaal.
Hierop een paar lepels bechamelsaus. Gevolg door een laagje van ham en in blokjes gesneden mozzarella.
Hierop de recht van de pasta, bechamelsaus, ham , mozzarella en extra parmezaanse kaas.

6
Done
30 minuten

Oven

De schaal mag 30 minuten in de oven, 20 minuten met aluminiumfolie, de laatste 10 minuten zonder.
Eet smakelijk.

7
Done

Tip

Waarschijnlijk heb je iets over.
Er is niets lekkerder dan dit met een beetje olijfolie op te bakken de volgende dag.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Knolselderij steaks
previous
Geroosterde knolselderij steak
Bagels
next
Volkeren Bagels
Knolselderij steaks
previous
Geroosterde knolselderij steak
Bagels
next
Volkeren Bagels

Add Your Comment