0 0
Pain au chocolat met pepernoten

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Croissant deeg in blikje XL
36 chocolade pepernoten
3 eetlepel Hazelnoot pasta
1 eieren
1 eetlepel Poedersuiker

Pain au chocolat met pepernoten

Net uit de oven het allerlekkerste!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Pain au chocolat met pepernoten!

We gaan weer aftellen want binnenkort is het weer 5 december. Om eerlijk te zijn we het station Sint gebeuren al weer gepasseerd. De cadeautjes zijn in het begin van de maand altijd voor José want die viert haar verjaardag elk jaar op 3 december.

Waar we wel aan meedoen is het hele vreet circus haha. Die pepernoten liggen gelukkig al na de zomer in de supermarkt en heel soms gaat er per ongeluk af en toe een zakje in de boodschappen kar. Het allerleukste is eigenlijk lekkere recepten te creëren van dit snoepgoed.
Dit jaar moesten we gewoon het bananenbrood met pepernoten bakken. Dit is namelijk het allerlekkerste en smeuïgste broodje die er bestaat. Wat denk je er waren nog chocolade pepernoten over en die waren helemaal perfect voor de pain au chocolat met pepernoten. Kijk hier het filmpje!

Heel snel smullen!

Dit chocolade broodje heb je vliegensvlug in elkaar. Dit keer gebruiken we een rolletje croissantjes deeg, waarvan we 2 plakjes aan elkaar plakken door de naadjes dicht te drukken. Met wat verwarmde hazelnoot pasta in een zakje spuit je een laagje op het deeg. Vervolgens leg je aan beide uiteinden 6 chocolade pepernoten en rolt die met het deeg naar binnen. Even insmeren met geklust ei en hoppela de oven in.
Na 12 minuten zijn ze klaar en wanneer je nog niet ontbeten hebt zweren wij dat je allemaal in je eentje kunt opeten! Fantastisch lekker.

Nog meer lekkers voor het Sinterklaas feest.

Nu hadden we precies 36 pepernoten en niks meer over voor de foto. Je snapt het al, inmiddels ligt er weer een nieuw zakje in de kast. Wellicht voor onze sinterklaas pancakes, Sinterklaas tiramisu, kruidnoten speculoos cheesecake , Sinterklaas brownie, kruidnoten panna cotta of de bananenbrood met chocolade pepernoten.

3 december gaat we dus José haar verjaardag vieren en toch een beetje Sinterklaasfeest vieren. Iedereen koopt een paar cadeautjes. Hiermee gaan we een dobbelspel spelen wat altijd heel gezellig is en veel wordt gelachen.

Steps

1
Done
5 minuten

Oven

Verwarm de oven voor op 200 °C

2
Done
2 minuten

Hazelnootpasta

Verwarm de hazelnoot pasta heel even en schep het in een ziplock plastic zakje.
Knijp een heel klein puntje vh zakje.
Nu heb je een spuitzakje.
Je kunt ook met een lepel hazelnoot pasta op het deeg smeren.

3
Done
2 minuten

Croissant deeg

Rol het croissant deeg open.
Halveer in 3 delen.
Knijp de randjes ertussen dicht met je vingers zodat je één lapje hebt.
Spuit wat hazelnoot pasta op het deeg.
Leg aan beide uiteinden 6 pepernoten.
Rol het deeg naar binnen.
Halveer de lap zodat je 2 stukjes hebt.

4
Done

Ei

Leg alle broodjes op een met bakpapier bakblik. Wel met wat ruimte tussen elk broodje. Ze groeien namelijk.
Kluts een eitje en smeer alle broodjes in met ei.

5
Done
12 minuten

Oven

Bak de broodjes in 12 minuten af op 200 °C.
Na het bakken kun je er wat poedersuiker over strooien.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
crompouce
previous
Crompouce
gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola
next
Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola
crompouce
previous
Crompouce
gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola
next
Gnocchi met paddenstoelen en gorgonzola

Add Your Comment