Ingredients
-
1 Croissant deeg in blikje XL
-
36 chocolade pepernoten
-
3 eetlepel Hazelnoot pasta
-
1 eieren
-
1 eetlepel Poedersuiker
Directions
Pain au chocolat met pepernoten!
We gaan weer aftellen want binnenkort is het weer 5 december. Om eerlijk te zijn we het station Sint gebeuren al weer gepasseerd. De cadeautjes zijn in het begin van de maand altijd voor José want die viert haar verjaardag elk jaar op 3 december.
Waar we wel aan meedoen is het hele vreet circus haha. Die pepernoten liggen gelukkig al na de zomer in de supermarkt en heel soms gaat er per ongeluk af en toe een zakje in de boodschappen kar. Het allerleukste is eigenlijk lekkere recepten te creëren van dit snoepgoed.
Dit jaar moesten we gewoon het bananenbrood met pepernoten bakken. Dit is namelijk het allerlekkerste en smeuïgste broodje die er bestaat. Wat denk je er waren nog chocolade pepernoten over en die waren helemaal perfect voor de pain au chocolat met pepernoten. Kijk hier het filmpje!
Heel snel smullen!
Dit chocolade broodje heb je vliegensvlug in elkaar. Dit keer gebruiken we een rolletje croissantjes deeg, waarvan we 2 plakjes aan elkaar plakken door de naadjes dicht te drukken. Met wat verwarmde hazelnoot pasta in een zakje spuit je een laagje op het deeg. Vervolgens leg je aan beide uiteinden 6 chocolade pepernoten en rolt die met het deeg naar binnen. Even insmeren met geklust ei en hoppela de oven in.
Na 12 minuten zijn ze klaar en wanneer je nog niet ontbeten hebt zweren wij dat je allemaal in je eentje kunt opeten! Fantastisch lekker.
Nog meer lekkers voor het Sinterklaas feest.
Nu hadden we precies 36 pepernoten en niks meer over voor de foto. Je snapt het al, inmiddels ligt er weer een nieuw zakje in de kast. Wellicht voor onze sinterklaas pancakes, Sinterklaas tiramisu, kruidnoten speculoos cheesecake , Sinterklaas brownie, kruidnoten panna cotta of de bananenbrood met chocolade pepernoten.
3 december gaat we dus José haar verjaardag vieren en toch een beetje Sinterklaasfeest vieren. Iedereen koopt een paar cadeautjes. Hiermee gaan we een dobbelspel spelen wat altijd heel gezellig is en veel wordt gelachen.
Steps
1
Done
5 minuten
|
OvenVerwarm de oven voor op 200 °C |
2
Done
2 minuten
|
HazelnootpastaVerwarm de hazelnoot pasta heel even en schep het in een ziplock plastic zakje. |
3
Done
2 minuten
|
Croissant deegRol het croissant deeg open. |
4
Done
|
EiLeg alle broodjes op een met bakpapier bakblik. Wel met wat ruimte tussen elk broodje. Ze groeien namelijk. |
5
Done
12 minuten
|
Oven |