Ingredients
-
Het deeg
-
250 gr Bloem
-
2 tl Bakpoeder
-
180 gr Boter
-
100 gr Fijne kristalsuiker
-
80 gr Donkere bastard suiker
-
1 Ei dooier
-
1 citroen Citroen rasp
-
Een snuf Zout
-
Topping
-
1 pakje Amandel spijsWij gebruiken dokter Oetker
-
500 ml MelkHalfvol
-
1 Vanille stokje
-
100 gr Fijne kristalsuiker
-
3 Ei dooier
-
40 gr Maizena
-
500 gr aardbeien
Directions
Een aardbeienslof met zelfgemaakte banketbakkersroom stond al heel lang op mijn ‘to bake’ lijstje. Sloffendeeg is iets wat snel mis kan gaan en een leuke uitdaging voor de bakkers onder ons. Een andere reden dat ik deze aardbeien slof wilde leren maken is omdat mijn vriend eigenlijk alleen aardbeien sloffen lekker vind en haast geen andere taartjes. Ik durf je wel te vertellen dat hij mega goed gelukt is en dat ik denk dat dit mijn beste baksel ooit is!
Ja dat is inderdaad een hele uitspraak, maar ik meen het. Het deeg is heerlijk zacht maar toch bros genoeg voor een bite. De bakkersroom is zacht en vol van vanille smaak. De aardbeien hebben een hele lekkere smaak dit seizoen dus deze combinatie is fantastisch!
Eigenlijk zijn er geen woorden voor.. Dus ga jij hem ook bakken?
Steps
1
Done
1 uur
|
Deeg maken |
2
Done
25 minuten
|
Banketbakkersroom makenGiet 450 ml melk in een pan. Snijd het vanillestokje met open en schraap het merg eruit. Voeg het stokje en het merg toe aan de melk en breng alles aan de kook. Doe de overige melk met de suiker en de eidooiers in een kom en klop dit goed door elkaar. Klop als laatste de maïzena erdoor en maak er een mooi papje van. Als de melk eenmaal kookt kun je het vanillestokje weghalen. Giet al roerend de helft van de hete melk op het suikermengsel. Roer dit goed. Giet het mengsel vervolgens terug bij de melk in de pan en breng alles weer aan de kook terwijl je de hele tijd blijft roeren! Blijf de hele tijd roeren terwijl het mengsel dik wordt. Laat het mengsel 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken. Giet de banketbakkersroom in een andere schaal zodat het kan afkoelen en dek deze af met plasticfolie. Zorg ervoor dat het folie direct op de room ligt, zodat er geen velletje op kan komen. Laat de room eerst koelen op het aanrecht en zet de kom daarna in de koelkast tot de hem gaat gebruiken. Hij moet goed afkoelen! Klop de banketbakkersroom voor gebruik kort door zodat hij glad en romig is met het opdienen. |
3
Done
5 minuten
|
Deeg rollenRol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een dikte van 7 a 8 millimeter. Druk met een ingevette sloffenring van 24 x 9 centimeter een passende deegplak uit het deeg. Verwijder het omliggende deeg. Klem de vorm daarna om dit deeg heen. |
4
Done
5 minuten
|
Spijs |
5
Done
25 minuten
|
BakkenBak nu de slof met het amandelspijs in de oven op 180 graden voor 25 minuten. |
6
Done
10 minuten
|
Afmaken |
7
Done
2 minuten
|
Serveren |