Ingredients
-
500 gram aardbeien
-
250 gram Mascarpone
-
250 ml Slagroom
-
1 pak Lange vingers
-
4 eetlepels Poedersuiker
-
2 eieren
-
1 eetlepel Aardbeienjam
-
Klein stukje om te schaven Witte chocolade
-
Bodem
-
150 gram KoekjesDigestieve koekjes van Verkade
-
50 gram RoomboterGesmolten
-
1 sinaasappel
-
Scheutje Aperol
Directions
Aardbeien tiramisu taart!
Joehoe, het is feest vandaag.. Én niet zomaar een feestje , onze Queen Mariëlla is jarig, en ze mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen! Dit moer gevierd worden meteen feesttaart, aardbeien tiramisu taart!
We gaan vandaag heerlijk lunchen met het gezin, maar natuurlijk brengen we de jarige job kadootjes en een taartje.
Onze authentieke tiramisu is de allerlekkerste van de hele wereld. Dit feesttaartje heeft de basis, maar vandaag aangevuld met een koekjes bodem en laagjes aardbeien , afgetopt met witte chocolade vlokken.
Feestelijk genoeg toch??
Wist je dat we expert zijn op het gebied van tiramisu, nouja dat vinden wij haha. Tiramisu is echt ons lievelings toetje en het familie recept is ook het perfecte recept en signature dish. Hier is CookingQueens namelijk ook ooit mee begonnen en de basis is van onze website. Er was heel veel vraag van vrienden en familie die allemaal dit thuis wilde maken. Een tiramisu is namelijk het ideale dessert of taartje bij de koffie. Met ons basis recept kun je namelijk alle kanten op en hoe leuk is dat!!
We hebben nu zoveel recpten, de een wat makkelijker dan de ander, dus voor ieder wat wils.
Met deze basis kun je nog heel veel meer lekkers maken. Probeer eens onze Tiramisu cakerol, Charlotte Tiramisu feesttaart, of de pistache Tiramisu!
Steps
1
Done
3 minuten
|
Sinaasappel mengselPers een sinaasappel en doe daar een scheut Aperol bij. |
2
Done
1 minuut
|
BakblikNeem een kleine springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op, klik de rand er op. Bekleed ook de beboterde binnen zijkant met bakpapier. |
3
Done
3 minuten
|
Bodem |
4
Done
10 minuten
|
Vulling makenScheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt. |
5
Done
5 minuten
|
LaagjesSmeer een derde van je mascarponemix over de bodem. |
6
Done
1 nacht
|
Koud zettenZet je taart een nacht lang in de koelkast, dan kan hij lekker stevig worden. |
7
Done
1 minuut
|
ServerenVerwijder voorzichtig het bakblik. |