0 1
Aardbeien tiramisu taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

500 gram aardbeien
250 gram Mascarpone
250 ml Slagroom
1 pak Lange vingers
4 eetlepels Poedersuiker
2 eieren
1 eetlepel Aardbeienjam
Klein stukje om te schaven Witte chocolade
Bodem
150 gram Koekjes Digestieve koekjes van Verkade
50 gram Roomboter Gesmolten
1 sinaasappel
Scheutje Aperol

Aardbeien tiramisu taart

Feest taartje met heerlijke aardbeien

Cuisine:

Ingredients

  • Bodem

Directions

Share

Aardbeien tiramisu taart!

Joehoe, het is feest vandaag.. Én niet zomaar een feestje , onze Queen Mariëlla is jarig, en ze mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen! Dit moer gevierd worden meteen feesttaart, aardbeien tiramisu taart!
We gaan vandaag heerlijk lunchen met het gezin, maar natuurlijk brengen we de jarige job kadootjes en een taartje.

Onze authentieke tiramisu is de allerlekkerste van de hele wereld. Dit feesttaartje heeft de basis, maar vandaag aangevuld met een koekjes bodem en laagjes aardbeien , afgetopt met witte chocolade vlokken.

Feestelijk genoeg toch??

 

Wist je dat we expert zijn op het gebied van tiramisu, nouja dat vinden wij haha. Tiramisu is echt ons lievelings toetje en het familie recept is ook het perfecte recept en signature dish. Hier is CookingQueens namelijk ook ooit mee begonnen en de basis is van onze website. Er was heel veel vraag van vrienden en familie die allemaal dit thuis wilde maken. Een tiramisu is namelijk het ideale dessert of taartje bij de koffie. Met ons basis recept kun je namelijk alle kanten op en hoe leuk is dat!!

We hebben nu zoveel recpten, de een wat makkelijker dan de ander, dus voor ieder wat wils.

 

Met deze basis kun je nog heel veel meer lekkers maken. Probeer eens onze Tiramisu cakerol,   Charlotte Tiramisu feesttaart, of de pistache Tiramisu!

Steps

1
Done
3 minuten

Sinaasappel mengsel

Pers een sinaasappel en doe daar een scheut Aperol bij.
Wil je een kind vriendelijke versie dan doe je er een scheutje aardbei limonade bij.

2
Done
1 minuut

Bakblik

Neem een kleine springvorm van 20 cm. Beboter de bodem en leg daar bakpapier op, klik de rand er op. Bekleed ook de beboterde binnen zijkant met bakpapier.

3
Done
3 minuten

Bodem

Verkruimel je biscuitjes in een keukenmachine of tussen een theedoek die je met een deegroller fijn slaat.
Smelt de boter en roer dit samen door elkaar.
Leg dit op de bodem van je bakblik en druk dit goed plat. Zet even weg in de koelkast.

4
Done
10 minuten

Vulling maken

Scheid de eitjes zodat je eiwit en eigeel apart hebt.
Eigeel en poedersuiker goed roeren in een schaal die in een pannetje gekookt water staat au-bain marie.
3 minuten goed door roeren.Doe daarbij de mascarpone. Klop je eiwit tot het stijf is.
Klop je slagroom romig in een andere schaal.
Roer hier een eetlepel aardbeienjam door.
Mix met een spatel de mascarponemix bij je slagroom en spatel daarna je opgeklopte eiwitten er rustig door.
Je mengsel om je laagjes te bereiden voor de aardbeien tiramisu staat nu klaar.

5
Done
5 minuten

Laagjes

Smeer een derde van je mascarponemix over de bodem.
Snij je aardbei je in dunne plakjes en bedek je mengsel ermee.
Halveer de lange vingers en drenk die in een voor een in je sinaasappelmengsel. Leg daarna op de aardbeien.
Weer een laagje mascarponemix plus aardbeien en lange vingers.
Je eindigt met je laatste laagje mascarponemix.

6
Done
1 nacht

Koud zetten

Zet je taart een nacht lang in de koelkast, dan kan hij lekker stevig worden.

7
Done
1 minuut

Serveren

Verwijder voorzichtig het bakblik.
Decoreer je taart met verse aardbeien en chocolade schaafsel.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Zelfgemaakte Mayonaise
previous
Zelfgemaakte mayonaise
pasta pollo piccante - pikante kip
next
Pasta pollo piccante – pikante kip
Zelfgemaakte Mayonaise
previous
Zelfgemaakte mayonaise
pasta pollo piccante - pikante kip
next
Pasta pollo piccante – pikante kip

Add Your Comment