0 0
Abrikozen koekjes met gember

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Bloem
120 gram Bruine basterdsuiker
7 gram Gist
130 gram Boter Op kamertemperatuur
Snuf Zout
1 theelepel Kaneel
4 Abrikozen Je kunt ook gedroogde nemen
40-50 gram Gember Wij zijn fan van gember dus doen 50 gram maar dit hoeft natuurlijk niet
1 Eidooier

Abrikozen koekjes met gember

Abrikoos en gember, goddelijk

Ingredients

Directions

Share

Abrikozen koekjes met gember!

Soms wil je snel even en koekje bakken..Deze abrikozen koekjes met gember heeft José gemaakt toen ze zin had in lekkere koekjes.

Het is de perfecte periode om deze koekjes te maken.  het is tenslotte het abrikozen seizoen! Die mooie kleur van deze fluweel zachte bolletjes… alleen daar word je al helemaal blij van.
Laten we hier maar snel mee bakken!

Oja…. het resultaat is echt top! Een kleine moeite met een enorm goed resultaat. Wanneer je echt een liefhebber van gember bent probeer dan eens de zelfgemaakte gember shots. Heerlijk sterk spul en bovendien goed voor de gezondheid

Steps

1
Done
5 minuten

Abrikoos en gember

Rasp je gember en snij je abrikozen in stukjes

2
Done
5 minuten

Mengen

Voeg al de boven genoemde ingrediënten bij elkaar behalve de gember en abrikoos.
Voeg dit als laatste er doorheen.
Je krijgt nu een compact zacht deeg.

3
Done
30 minuten

Koelen

Zet je koekjes deeg een half uur of langer in de koelkast.

4
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 180 graden.

5
Done
5 minuten

Koekjes maken

Maak 6 grote bollen of 12 kleine bolletjes en leg die op bakplaat met bakpapier.
Druk ze een beetje plat met je handen.

6
Done
20/25 minuten

Oven

Zet je koekjes in de oven voor ongeveer 20 minuten, hou ze in de gaten, de grote versie duurt iets langer dan de kleine.
Wanneer ze goud lichtbruin zijn haal ze eruit en laat ze afkoelen.
Ze mogen nog wel een beetje zacht zijn.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Karamel
previous
Super romige zelfgemaakte karamel
next
Engelse Bakewell taart
Karamel
previous
Super romige zelfgemaakte karamel
next
Engelse Bakewell taart

Add Your Comment