Ingredients
-
6 sneetjes BroodJe kunt elk soort brood gebruiken
-
1 kopje MelkHalfvolle
-
1 eieren
-
2 lepels KaneelKoek en speculaas kruiden mag ook
-
1 Appel
-
1 lepel Donkere bastard suiker
Directions
Appeltaart wentelteefjes!
Wentelteefjes zijn natuurlijk al lekker genoeg maar deze appeltaart wentelteefjes zijn helemaal fijn!
Wentelteeftjes zijn prefect wanneer je nog wat oud brood hebt liggen. Dip ze in wat melk, ei en kaneel en bak ze in een koekenpan. Een heerlijke oplossing voor het oude brood.
Vroeger maakte we dit meestal wanneer er oud brood over was. Een fijne manier om niks weg te gooien. Dit keer moesten we toch echt een wit brood kopen want normaal gesproken hebben we dit echt niet in huis.
Wist je dat je wentelteefjes van elke soort brood maken? Gebruik eens lekker het zoete brioche brood. Dit is van nature nog zachter en ietsje zoet met een perfecte structuur. Suikerbrood kan ook.
Probeer na de kerst even de kerstol wentelteefjes uit de oven. Mocht je leftovers hebben. Appeltaart wentelteefjes daar kun je ook geen genoeg van krijgen.
Deze appeltaart variant heeft gebakken appeltjes met kaneel en een schepje bruine suiker om de appeltjes te karameliseren.. Do we need to say more..? Als er iemand verslaafd is aan dit appelmengsel dan is het Mariella. Zij maakt zelfs ‘s avonds een bakje met appeltjes rozijntjes en kaneel klaar om gewoon zo lekker op te snoepen.
Ben je toevallig ook net als de Queens dol op Nutella? Dan hebben we de allerlekkerste French toast met Nutella. Wanneer je dit een keer hebt geproefd wil je nooit meer anders. Tenminste dit waren de woord van nichtjes en neefjes die laatst bij ons gegeten hebben haha.
Waar komt de naam wentelteefjes vandaan?
Het woord “wentelteefjes” komt waarschijnlijk van het werkwoord “wentelen” en het zelfstandig naamwoord “teefjes”, waarbij “wentelen” verwijst naar het draaien of wentelen van brood in een mengsel van eieren en melk voordat het wordt gebakken. De oorsprong van de term is niet helemaal duidelijk, maar het verwijst naar de bereidingswijze van dit gerecht.
Steps
1
Done
2
|
MengselMaak een mengsel van het ei, melk en 1 lepel kaneel en roer goed. |
2
Done
5
|
AppelSchil de appel en snij in kleine stukjes. |
3
Done
5
|
BakkenVerhit wat zonnebloem olie in een pan. |
4
Done
2
|
ServerenServeer de wentelteefjes met daar bovenop de appeltjes. |