Ingredients
-
7 gram Droge gistOf 20 gram verse gist
-
500 gram Bloem
-
halve eetlepel Suiker
-
300 ml Lauwwarm water
-
1 eetlepel Zout
Directions
Arabisch flatbread.
Wist je dat Arabisch flatbread heel makkelijk te maken is?
Met deze 4 ingrediënten tover je in een mum van tijd het heerlijkste brood op tafel voor bij je shaksuka of je hummus.
Wanneer je die samen kneed met wat liefde, dan ben je verzekerd van een prachtig resultaat.
Én eigenlijk is het ook super leuk om te doen!
Steps
1
Done
1 uur
|
Gist en deegLos een halve eetlepel suiker op in 100 ml lauw warm water. Doe je gist erbij en roer dit goed en laat het even staan 10 minuten. |
2
Done
|
Oven voorverwarmenVerwarm je over voor op hoogste stand (250graden) . Wanneer je een pizza steen hebt verwarm je deze ook voor. |
3
Done
5 minuten
|
Deeg rollenRol de kleine deegballetjes zo dun mogelijk uit, echt zo dun mogelijk. |
4
Done
3 minuten
|
OvenSchuif de uitgerolde platte pannenkoek op een pizza steen of op de bodem van de voorverwarmde oven en laat deze 3 minuten opbollen en licht bruin worden. |