0 0
Arabisch flatbread

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
7 gram Droge gist Of 20 gram verse gist
500 gram Bloem
halve eetlepel Suiker
300 ml Lauwwarm water
1 eetlepel Zout

Arabisch flatbread

4 ingrediënten + wat liefde

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Arabisch flatbread.

Wist je dat Arabisch flatbread heel makkelijk te maken is?
Met deze 4 ingrediënten tover je in een mum van tijd het heerlijkste  brood op tafel voor bij je shaksuka of je hummus.

Wanneer je die samen kneed met wat liefde, dan ben je verzekerd van een prachtig resultaat.

Én eigenlijk is het ook super leuk om te doen!

 

Steps

1
Done
1 uur

Gist en deeg

Los een halve eetlepel suiker op in 100 ml lauw warm water. Doe je gist erbij en roer dit goed en laat het even staan 10 minuten.
Meng in een grote kom je bloem met een eetlepel zout, maak een kuiltje in het midden, en schenk het gistwater erbij.
Meng dit met je handen en terwijl je dit kneed voeg je nog 200 ml lauw warm water toe. Leg dit op een met bloem bestoven werkblad net zo lang zodat het deeg niet meer heel plakkerig aan aanvoelt, maar zacht en elastisch is.
Wanneer het te nat blijft voeg je beetjes bloem bij.
Laat het deeg dan een uur rusten op een warme plek, onder een vochtige theedoek kort rusten. Verdeel je deeg in acht kleine bolletjes.

2
Done

Oven voorverwarmen

Verwarm je over voor op hoogste stand (250graden) . Wanneer je een pizza steen hebt verwarm je deze ook voor.

3
Done
5 minuten

Deeg rollen

Rol de kleine deegballetjes zo dun mogelijk uit, echt zo dun mogelijk.

4
Done
3 minuten

Oven

Schuif de uitgerolde platte pannenkoek op een pizza steen of op de bodem van de voorverwarmde oven en laat deze 3 minuten opbollen en licht bruin worden.
Rol een pannenkoekje per keer uit en terwijl de ene in de oven zit rol je de andere pannenkoekje uit.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Shakshuka
previous
Shakshuka uit Tel Aviv
aperol spritz
next
Aperol Spritz
Shakshuka
previous
Shakshuka uit Tel Aviv
aperol spritz
next
Aperol Spritz

Add Your Comment