0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
75 gram Paneermeel
50 gram Parmezaanse kaas Geraspt
4 takjes Platte peterselie
Zout
Om in te bakken Olijfolie
1 eieren
Aubergine schnitzel

Aubergine schnitzel

Schnitzels maar zonder vlees

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Aubergine schnitzel!

Die prachtige paarse aubergine, daar zijn wij dol op. Eigenlijk had ik (José) deze in mijn jeugd nooit gegeten. Waarschijnlijk kende mijn moeder, die veel Hollandse gerechten kookte, niet echt, of lag deze aubergine nog niet bij de groenteboer.

Mariëlla is hier wel mee opgegroeid, en gebruikt ze nu ook wekelijks in de keuken. Een veelzijdige groente die je overal voor kunt gebruiken. Waarschijnlijk hebben jullie onze Parmigiana weleens gezien, en ooohh wat is die lekker. Onze aubergine schnitzel is eigenlijk ook een hit. Ik maakte ze vroeger al voor Mariëlla en haar broertje omdat ze zo lekker weghappen en daarmee ook een portie groenten binnen krijgen.

Het is weliswaar gebakken in de olijfolie, maar och eten moet leuk en lekker zijn toch?

Het is een prima hapje voor bij de borrel, als vleesvervanger bij de maaltijd of lekker samen met een salade.

Aubergine kan wat bitter smaken. Door plakken van vrucht te bestrooien met keukenzout en onder druk, bijvoorbeeld een plat bord verzwaard met een vol conservenblik, circa 30 minuten te laten staan, wordt de smaak verzacht. Na te zijn afgespoeld en drooggedept kunnen de plakken worden gebakken. Ze kunnen voor verdere verwerking ook eerst in kokend water geblancheerd worden. Vooral voordat we onze melanzane alla parmigiana maken doen we dit standaard omdat je heel veel aubergine gebruikt.

Aubergine wordt weinig rauw gegeten. De stof solanine in aubergine kan maag- en darmklachten veroorzaken. Solanine is zeer hittebestendig, maar door verhitten wordt het gehalte wel lager en is de kans op klachten klein. Invriezen kan alleen in bewerkte vorm.

Eigenlijk gebruiken we de aubergine het aller vaakst in onze gerechten. Typ eens het woord aubergine in op de website en je zult versteld staan van alle gerechten die we ermee maken. Natuurlijk zijn de meeste met een Italiaanse twist maar je vind bijvoorbeeld ook Indiase curry’s met aubergine.

Steps

1
Done
5 minuten

Aubergine

Schil je aubergine en snij deze in ronde plakjes.
Zout elk plakje en leg deze een half uur in vergiet.
Dit doe je om het bittere uit de aubergine te halen.
Spoel ze af onder de kraan en wikkel ze in een theedoek zodat ze drogen.

2
Done
3 minuten

Paneer

Meng je paneer met de geraspte parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en zout.
Zet klaar

3
Done
1 minuut

Ei

Kluts een eitje in een bakje met een beetje zout.
Zet klaar.

4
Done

Paneren

Wikkel je aubergine door het geklutste ei, en daarna door je paneer.

5
Done
5 minuten

Bakken

Verhit je olijfolie in een bakpan, en bak je gepaneerde schnitzels hierin aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
Leg ze na het bakken op een bordje met keukenpapier.

6
Done

Serveren

Serveer ze op je borrelplank, of als groente hapje bij je vlees.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Indiase viscurry – Boerschappen
Meloen salade met ham en mozzarella
next
Frisse meloen salade met mozzarella
previous
Indiase viscurry – Boerschappen
Meloen salade met ham en mozzarella
next
Frisse meloen salade met mozzarella

Add Your Comment