0 0
Bananenbrood met appel muffins

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Bananen Rijp!
150 gr Amandelmeel
2 tl Bak poeder
3 eieren
2 lepels Stevia zoetstof
2 lepels Koek en speculaaskruiden
1 lepel Donkere bastard suiker
1 grote Appel
Een snuf Zout

Bananenbrood met appel muffins

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Een gezonde en lekkere snack!

  • 55
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Bananenbrood met appel muffins!

Van bananenbrood kun je heerlijke muffins maken en zijn een leuke variatie op ons klassieke bananenbrood. Bananenbrood is een heerlijk basis recept die je altijd kunnen bakken met je overrijpen bananen. Wij hebben zo af en toe van die bananen over die je eigenlijk niet meer kunt opeten. Dan maken wij weer iets lekker met de bananen. Dit keer heb ik (Mariëlla) de bananenbrood in muffins vormpjes gedaan en heb er stukjes appel aan toegevoegd. Een heerlijke en gezonde muffin komt er dan uit! Een perfecte snack tijdens je werkdag!

Tip: Je kunt deze muffins heel makkelijk invriezen. Zo kun je deze in de ochtend uit de vriezer halen en heb je in de middag een lekkere snack op je werk! Zonder invriezen zijn ze tot 3 dagen goed.

P.S. Wil je liever ons klassieke bananenbrood bakken? Klik dan hier voor het recept.

HELP  ik heb geen overrijpe bananen.

Maar stel je eens voor dat je bij het lezen nu denkt: IK WIL HET NU! En er ligt geen overgebleven banaantje op de fruitschaal. Hebben wij toch gewoon de oplossing en die delen we graag. Er zijn verschillende manieren.

De meest groene bananen stop je 15 minuten in de oven op 150 graden, even keren halverwege en je zal zien dat die gele jongens er zwart uit zien. Eerst even afkoelen hoor.

Wil je ze over 2 dagen gebruiken dan stop je ze in een afgesloten papieren zak. Het stofje dat in een banaan zit namelijk ethyleen gaat dan extra hard aan de slag om de bananen te rijpen. Het gaat nog sneller met bijvoorbeeld een peer of appel erbij te doen.

Wil je ze rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, en zet ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu helemaal zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij natuurlijk gerijpte bananen.

Ga snel aan de slag met je favoriete bananen brood recept. Wij vinden het leuk wanneer je een leuke foto stuurt! Veel bakplezier.

Steps

1
Done
5

Appel

Schil de appel en snij in kleine stukjes.
Verwarm ook je oven voor op 170 graden.

2
Done
5

Beslag maken

Meng in een kom de bananen, amandelmeel, eieren, kaneel, zout en zoetstof met elkaar tot dat je een glad beslag hebt.

3
Done
2

Appels toevoegen

Voeg de appels toe aan het beslag en roer kort.

4
Done
5

Vormpjes

Stop muffin vormpjes in een muffin bakblik en giet het beslag in deze vormpjes.

5
Done
40

Oven

Stop de muffins in de oven voor 40 minuten. Dek ze in de laatste 15 minuten af met aluminumfolie anders worden de muffins te donker.
Laat ze daarna goed afkoelen voordat je ze gaat opeten.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Appeltaart wentelteefjes
previous
Appeltaart wentelteefjes
next
Pasta all’amatriciana
Appeltaart wentelteefjes
previous
Appeltaart wentelteefjes
next
Pasta all’amatriciana

Add Your Comment