Ingredients
-
500 ml Melk
-
4 gram Vanille suikerJe kunt ook een vanille stokje gebruiken
-
50 gram Suiker
-
45 gram Maizena
-
3 Ei dooierWil je nog gelere room gebruik 5 eidooiers
-
Chocolade room
-
100 gram gehakt Chocolade puur
Directions
Banketbakkersroom / chocolade room!
Een heerlijk goed en makkelijk basisrecept is deze van Banketbakkersroom en chocolade room
Deze room is een speciale gele romige pudding die je in vele recepten tegenkomen, denk aan vlaaien, tompoucen, puddingbroodje en bijvoorbeeld eclairs. Super handig om een crème laag tussen je cake te smeren.
Wil je liever een chocolade room, volg het zelfde recept en doe aan het einde 100 gram gehakte pure chocola erdoor.
Kortom met dit makkelijke recept dat ook gewoon niet kan mislukken, heb je de perfecte basis!
Steps
1
Done
5 minuten
|
OpwarmenGiet 450 ml melk in een steelpan. Zet dit op langzaam vuur en laat het en breng het aan de kook.(Gebruik je liever een vanillestokje in plaats van vanillesuiker dan snij je het vanillestokje open schraap het merg er uit en kook je dit samen met het stokje in de melk. Verwijder het stokje nadat je melk kookt. |
2
Done
5 minuten
|
kloppenDe overige 50 ml melk klop je samen met de vanille en gewone suiker en eidooiers. |
3
Done
5 minuten
|
BijvoegenGiet dit mengsel langzaam bij je hete melk en blijf goed roeren met een garde. |
4
Done
15 minuten
|
KoelenGiet je room in een kom en doe er direct een plastic folie op en laat het zo afkoelen. |
5
Done
1 minuut
|
GebruikenWanneer je je room wilt gebruiken kun je het eventueel met een mixer of garde nog even goed door mixen. |
6
Done
|
Tip!Met het eiwit dat je over hebt kun je bijvoorbeeld kokosmakronen maken. |