Ingredients
-
Klontje Roomboter
-
1 Sjalot
-
1 liter groenten bouillon
-
300 gr Risotto rijst
-
50 ml Witte wijn
-
Naar smaak Peper
-
1 lepel Boter
-
50 gr Parmezaanse kaas
Directions
Een basis recept voor risotto is noodzakelijk, Als je vraagt wat vinden jullie het allerlekkerste om te eten dan is het pasta en risotto. Wanneer wij niet weten wat we moeten koken maken we vaak een risotto. We hebben namelijk altijd wel risotto rijst in huis. Met een goed basis recept voor risotto kun je zoveel verschillende gerechten maken. Wij kijken soms gewoon wat we in de koelkast hebben liggen. Pesto, mozzarella en spinazie? Perfect om weer een risotto te maken 😉 Jammer dat vele mensen er tegen op zien. Dat hoeft nu niet meer, met dit basis recept kan het gewoon niet meer mislukken!
Het enige wat je nodig hebt om dit verrukkelijke recept te maken is een beetje geduld. Je kunt namelijk niet weglopen tijdens het maken van dit gerecht. Je moet constant blijven roeren en beetje bij beetje de bouillon erbij gieten. Na ongeveer 30 minuten is je beloning een heerlijk bordje risotto.
Wat trouwens een heerlijk gerechtje is om te maken met dit basis recept.. Onze arancini! Klik op deze link om naar het recept te gaan; Italiaanse arancini
Wil je liever een risotto taart maken van dit recept? Klik dan hier
Succes!
P.s. In Italië eten wij de risotto als voorgerechtje, wij eten het soms ook als heerlijk lunch gerecht, maar het kan natuurlijk ook als hoofdgerecht in de avond.
Steps
1
Done
5
|
Bouillon makenVoor een snelle risotto gebruik je een bouillon blokje. Neem een liter kokend water en doe daar je bouillon blokje in en zet dit op het vuur zodat het de gehele tijd goed warm blijft. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om een mooie verse bouillon te trekken maar dit neemt veel meer tijd in beslag. |
2
Done
5
|
Beginnen |
3
Done
2
|
Afblussen |
4
Done
20
|
RoerenNu komt het belangrijkste proces, je bouillon toevoegen. Voeg regelmatig bouillon bij je risotto elke keer een beetje. Je laat de risotto langzaam je bouillon opnemen en als het vocht bijna verdampt is schenk je weer wat bij. |
5
Done
5
|
AfmakenRoer een klont boter door je risotto en gooi geraspte Parmezaanse kaas er boven op. Dek je pannetje even af en laat het even staan, 3 minuten |