0 0
Basis recept voor risotto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Klontje Roomboter
1 Sjalot
1 liter groenten bouillon
300 gr Risotto rijst
50 ml Witte wijn
Naar smaak Peper
1 lepel Boter
50 gr Parmezaanse kaas

Basis recept voor risotto

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Een mooie risotto hoeft niet moeilijk te zijn!

  • 45
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Een basis recept voor risotto is noodzakelijk, Als je vraagt wat vinden jullie het allerlekkerste om te eten dan  is het pasta en risotto. Wanneer wij niet weten wat we moeten koken maken we vaak een risotto. We hebben namelijk altijd wel risotto rijst in huis. Met een goed basis recept voor risotto kun je zoveel verschillende gerechten maken. Wij kijken soms gewoon wat we in de koelkast hebben liggen. Pesto, mozzarella en spinazie? Perfect om weer een risotto te maken 😉 Jammer dat vele mensen er tegen op zien. Dat hoeft nu niet meer, met dit basis recept kan het gewoon niet meer mislukken!

Het enige wat je nodig hebt om dit verrukkelijke recept te maken is een beetje geduld. Je kunt namelijk niet weglopen tijdens het maken van dit gerecht. Je moet constant blijven roeren en beetje bij beetje de bouillon erbij gieten. Na ongeveer 30 minuten is je beloning een heerlijk bordje risotto.

Wat trouwens een heerlijk gerechtje is om te maken met dit basis recept.. Onze arancini! Klik op deze link om naar het recept te gaan; Italiaanse arancini

Wil je liever een risotto taart maken van dit recept? Klik dan hier 

Succes!

P.s. In Italië eten wij de risotto als voorgerechtje, wij eten het soms ook als heerlijk lunch gerecht, maar het kan natuurlijk ook als hoofdgerecht in de avond.

Steps

1
Done
5

Bouillon maken

Voor een snelle risotto gebruik je een bouillon blokje. Neem een liter kokend water en doe daar je bouillon blokje in en zet dit op het vuur zodat het de gehele tijd goed warm blijft. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om een mooie verse bouillon te trekken maar dit neemt veel meer tijd in beslag.

2
Done
5

Beginnen

Fruitje uitje in boter en laat deze zachtjes fruiten. Deze mag vooral niet aanbakken anders vind je zwarte stukjes in je mooie risotto, net zo lang je risotto rijst korrels er glazig uit zien, ongeveer 2 minuten.

3
Done
2

Afblussen

Voeg je witte wijn toe, en blijf roeren tot dat je wijn verdampt is. Voor deze basis risotto gebruik je witte wijn, maar voor een mooie volle winterse risotto kun je natuurlijk ook rode wijn gebruiken.

4
Done
20

Roeren

Nu komt het belangrijkste proces, je bouillon toevoegen. Voeg regelmatig bouillon bij je risotto elke keer een beetje. Je laat de risotto langzaam je bouillon opnemen en als het vocht bijna verdampt is schenk je weer wat bij.
Dit allemaal op middelmatig vuur. Proef regelmatig je risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
Belangrijk is natuurlijk de vraag, wanneer is de risotto klaar. Blijf regelmatig proeven, na ongeveer 18 minuten heeft hij ietsje bite en dat vinden wij altijd erg lekker. Laat hem ook niet helemaal droog koken een beetje vloeibaar en vochtig mag wel.

5
Done
5

Afmaken

Roer een klont boter door je risotto en gooi geraspte Parmezaanse kaas er boven op. Dek je pannetje even af en laat het even staan, 3 minuten
Na 3 minuten roer je de kaas er doorheen en het is klaar om te serveren. Buon appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
arancini voor bij de borrel
previous
Italiaanse arancini voor bij de borrel
Italiaanse ragu saus van Nonna
next
Italiaanse ragu saus van Nonna
arancini voor bij de borrel
previous
Italiaanse arancini voor bij de borrel
Italiaanse ragu saus van Nonna
next
Italiaanse ragu saus van Nonna

Add Your Comment