0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 ml Volle melk of soya melk
40 gram Roomboter
50 gram Bloem
Snuf Nootmuskaat
naar smaak zout en peper
Bechamelsaus – 2 soorten

Bechamelsaus – 2 soorten

Bechamelsaus op twee manieren

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Bechamelsaus 2 soorten!

Bechamelsaus, ook wel bekend als witte saus, is een basissaus in de Franse keuken. Het wordt gemaakt door een roux (een mengsel van boter en bloem) te bereiden en daar melk aan toe te voegen. Door te blijven roeren, ontstaat een dikke, romige saus. Bechamelsaus vormt de basis voor verschillende andere sauzen en gerechten, zoals lasagne, gratins en soufflés. Het wordt op smaak gebracht met zout, peper en nootmuskaat

We hebben Bechamelsaus 2 soorten gemaakt, eentje met volle melk en een met soya melk, dus een plantaardige vegan versie.
De plantaardige versie is iets geler van kleur, en iets zoeter. Maar wel dezelfde structuur. De smaak verschilt eigenlijk niet veel anders van elkaar.

De saus is perfect voor je lasagne, en wanneer je er bv kaas door roert, een perfecte saus voor over je groente. Heel makkelijk om te maken , en natuurlijk lekkerder dan uit een zakje! Alhoewel dat ook wel eens makkelijk is.

Waar gebruiken wij deze saus in. In heel veel recepten en vooral vaak in lasagne. Natuurlijk in onze klassieke lasagne maar ook in deze groene lasagne al ragu. Natuurlijk kun je ook in plaats van ragu een andere vulling gebruiken zoals bij de lasagne met gnudi  vulling en aubergine.

 Cavolo nero lasagne met Grano Padano

 

 

Steps

1
Done

Boter

Doe je boter in een kleine pan en laat het langzaam smelten.

2
Done

Roux maken

Voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten met een houten lepel tot dat je een roux hebt.
Het ziet er dan gedroogd en korrelig uit.

3
Done

Melk bijschenken

Schenk de melk langzaam erbij en roer met een garde totdat je een gladde saus hebt.
Laat dit 10 minuten heel zachtjes doorkoken, maar roer regelmatig door.

4
Done

Serveren

Roer er wat nootmuskaat ( vers gemalen)door en zwarte peper en zout.
Zo breng je de saus op smaak.
Serveer deze direct, want dan is het het lekkerst.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Naan brood
previous
Naan brood
Pad Thai uit Thailand
next
Pad Thai uit Thailand
Naan brood
previous
Naan brood
Pad Thai uit Thailand
next
Pad Thai uit Thailand

Add Your Comment