Ingredients
-
200 gr BoterOp kamertemeratuur
-
150 gr Donkere bastard suiker
-
1 theelepel Vanille extract
-
4 eieren
-
200 gr Bloem
-
2 tl Bakpoeder
-
1 scheutje Amaretto
-
2 cm geraspt Gember
-
1 Citroen rasp
-
Een snuf Zout
-
200gr Bitterkoekjes
Directions
Bitterkoekjes cake met amaretto en gember!
Een hele mond vol.. maar hier stop je het liefst ook je mond mee vol! Ik (Mariëlla) ben gek op bakken en misschien weten jullie wel dat de meeste baksels op Cookingqueens van mij komen. Het leuke is aan het bakken van bijvoorbeeld cake of taart dat je eindeloos kunt varieren.
Zo onstond ook deze cake! Ik zag bitterkoekjes in de supermarkt en nam ze mee omdat ik dit af en toe lekker vind. Dus deze koekjes belanden in de cake. Ook had ik nog amaretto, gember en citroen liggen en dit moest wel een heerlijke combi worden. En dat was het! Een super smeuïge cake met goede sterke smaken.
Amaretto
Amaretto is een heerlijke Italiaanse likeur met een kenmerkende amandelsmaak. Gemaakt van abrikozenpitten of amandelen, suiker en vaak geblend met kruiden en specerijen, biedt het een rijke, zoete smaakervaring. Oorspronkelijk afkomstig uit Saronno, Italië, heeft Amaretto wereldwijde populariteit verworven. Het wordt vaak puur gedronken, maar het is ook een veelzijdig ingrediënt in cocktails en desserts. De warme, nootachtige tonen voegen diepte toe aan drankjes en geven een verfijnde touch aan gerechten. Of het nu puur wordt genoten, vermengd in creatieve drankjes of gebruikt om smaakvolle gerechten te versterken, Amaretto blijft een tijdloze favoriet.
Deze bitterkoekjes cake met amaretto en gember is zeker voor herhaling vatbaar want dit lijkt mij ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille ijs..
Omdat we heel graag cake bakken hebben de afgelopen jaren regelmatig de meest heerlijke versies gebakken. De Italiaanse ciambella cake met citroen is een hit. Als extra toevoeging een beetje yoghurt door voor een extra zachte smaak. Wil je een speciale Siciliaanse cake maak dan eens de appel noten cake uit Sicilië. Ook bakken we regelmatig met ricotta en de citroen ricotta cake met amandel wil je zeker een keer proberen.
Steps
1
Done
5
|
Boter mengselMix de donkere bastardsuiker met de boter, vanille en het zout tot je een romig mengsel hebt. Dit kan best eventjes duren. Daarna kun je een voor een de eitjes erbij doen. Wacht met een nieuw eitje tot de andere volledig is opgenomen in het beslag. Voeg daarna de scheur amaretto toe. |
2
Done
5
|
Beslag makenVoeg de bloem, bakpoeder, geraspte gember en de rasp van 1 citroen toe en roer. |
3
Done
5 minuten
|
BitterkoekjesTrek de bitterkoekjes in stukjes met je vingers. Dit gaat namelijk veel makkelijker dan snijden met een mes. Voeg de koekjes toe aan het beslag en roer kort. |
4
Done
2 minuten
|
AfmakenVet een bakblik in of doe er wat bakpapier in. Giet daarna het beslag in de cake vorm. Je kunt nog wat extra stukjes koek bovenop doen. |
5
Done
65 minuten
|
OvenBak de cake in de oven voor 65 minuten op 160 graden. Doe de oven tussendoor niet open, dan zakt de cake in. Laat de cake afkoelen voordat je hem gaat serveren. |