0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gr Boter Op kamertemeratuur
150 gr Donkere bastard suiker
1 theelepel Vanille extract
4 eieren
200 gr Bloem
2 tl Bakpoeder
1 scheutje Amaretto
2 cm geraspt Gember
1 Citroen rasp
Een snuf Zout
200gr Bitterkoekjes
Bitterkoekjes cake met amaretto en gember

Bitterkoekjes cake met amaretto en gember

Wat een smaakexplosie!

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Bitterkoekjes cake met amaretto en gember!

Een hele mond vol.. maar hier stop je het liefst ook je mond mee vol! Ik (Mariëlla) ben gek op bakken en misschien weten jullie wel dat de meeste baksels op Cookingqueens van mij komen. Het leuke is aan het bakken van bijvoorbeeld cake of taart dat je eindeloos kunt varieren.

Zo onstond ook deze cake! Ik zag bitterkoekjes in de supermarkt en nam ze mee omdat ik dit af en toe lekker vind. Dus deze koekjes belanden in de cake. Ook had ik nog amaretto, gember en citroen liggen en dit moest wel een heerlijke combi worden. En dat was het! Een super smeuïge cake met goede sterke smaken.

Amaretto

Amaretto is een heerlijke Italiaanse likeur met een kenmerkende amandelsmaak. Gemaakt van abrikozenpitten of amandelen, suiker en vaak geblend met kruiden en specerijen, biedt het een rijke, zoete smaakervaring. Oorspronkelijk afkomstig uit Saronno, Italië, heeft Amaretto wereldwijde populariteit verworven. Het wordt vaak puur gedronken, maar het is ook een veelzijdig ingrediënt in cocktails en desserts. De warme, nootachtige tonen voegen diepte toe aan drankjes en geven een verfijnde touch aan gerechten. Of het nu puur wordt genoten, vermengd in creatieve drankjes of gebruikt om smaakvolle gerechten te versterken, Amaretto blijft een tijdloze favoriet.

Deze bitterkoekjes cake met amaretto en gember is zeker voor herhaling vatbaar want dit lijkt mij ook heerlijk als dessert met een bolletje vanille ijs..

Omdat we heel graag cake bakken hebben de afgelopen jaren regelmatig de meest heerlijke versies gebakken. De Italiaanse ciambella cake met citroen is een hit. Als extra toevoeging een beetje yoghurt door voor een extra zachte smaak. Wil je een speciale Siciliaanse cake maak dan eens de appel noten cake uit Sicilië. Ook bakken we  regelmatig met ricotta en de citroen ricotta cake met amandel wil je zeker een keer proberen.

 

Steps

1
Done
5

Boter mengsel

Mix de donkere bastardsuiker met de boter, vanille en het zout tot je een romig mengsel hebt. Dit kan best eventjes duren. Daarna kun je een voor een de eitjes erbij doen. Wacht met een nieuw eitje tot de andere volledig is opgenomen in het beslag. Voeg daarna de scheur amaretto toe.

2
Done
5

Beslag maken

Voeg de bloem, bakpoeder, geraspte gember en de rasp van 1 citroen toe en roer.

3
Done
5 minuten

Bitterkoekjes

Trek de bitterkoekjes in stukjes met je vingers. Dit gaat namelijk veel makkelijker dan snijden met een mes. Voeg de koekjes toe aan het beslag en roer kort.

4
Done
2 minuten

Afmaken

Vet een bakblik in of doe er wat bakpapier in. Giet daarna het beslag in de cake vorm. Je kunt nog wat extra stukjes koek bovenop doen.

5
Done
65 minuten

Oven

Bak de cake in de oven voor 65 minuten op 160 graden. Doe de oven tussendoor niet open, dan zakt de cake in. Laat de cake afkoelen voordat je hem gaat serveren.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tagliatelle al limone
previous
Tagliatelle al Limone
Pasta al baffo
next
Pasta al baffo
Tagliatelle al limone
previous
Tagliatelle al Limone
Pasta al baffo
next
Pasta al baffo

Add Your Comment