1 0
Boerenkool risotto met champignons

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Risotto rijst
1bakje Kastanje champignons
3 handen Boerenkool Gesneden
6 plakjes parmaham
1 Sjalot
1blokje groenten bouillon
Handvol Parmezaanse kaas Geraspte
1eetlepel Roomboter
Scheut Witte wijn
Naar smaak zout en peper

Boerenkool risotto met champignons

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch

Boerenkool risotto met champignons.

  • 30 min
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Boerenkool risotto met  gebakken champignons.

Heb je ooit gehoord van risotto met boerenkool? Een perfecte winterse risotto die absoluut het proberen waard is! Een heerlijke  vegetarische en gluten vrije maaltijd.

Deze Italiaanse klassieker heeft nu een Hollands tintje. In Italië gebruiken ze Cavolo  nero maar dit is niet overal te koop in Nederland.

Vandaag is het de eerste keer dat we risotto met boerenkool maken, het resultaat is werkelijk verrukkelijk. Wil je liever een non vegetarische versie bak dan wat Parmaham uit. Dit krokantje is een smaakvolle toevoeging.

 

Buon Appetito!

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

 

Typish Italiaans.

In Italië wordt al lange tijd risotto rijst verbouwd. Ik las dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit rijst namelijk het beste en ten noorden van de rivier Po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Nee ze eten niet alleen pasta. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto  van de Appie en is heel tevreden daarmee.

 

 

Steps

1
Done

Basis risotto

Maak een keer ons basis risotto recept van deze website.

2
Done

Boerenkool risotto maken

Toevoeging, boerenkool mee koken met je risotto. Je champignon’s fijn snijden en bakken in olijfolie en als laatste toevoegen. Voor de non vegetarische versie bakje je Parmaham uit en laat dit even uitlekken op keukenpapier. Bij het serveren op het bordje leggen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Groene Risotto
previous
Groene risotto met knoflook garnalen
Bloedsinaasappel risotto met venkel
next
Risotto met bloedsinaasappel en venkel
Groene Risotto
previous
Groene risotto met knoflook garnalen
Bloedsinaasappel risotto met venkel
next
Risotto met bloedsinaasappel en venkel

Add Your Comment