0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
125 gr Boter Gesmolten en afgekoeld
2 eieren
80 gr Fijne kristalsuiker
30 gr Donkere bastard suiker
120 gr Bloem Gezeefd
35 gr Cacao poeder Gezeefd
Een snuf Zout
50 gr Pure chocolade
30 gr Amandelen
Chocolade madeleines met amandelen

Chocolade madeleines met amandelen

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

De lekkerste mini cakejes!

  • 55 minuten
  • Serves 18
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Die lekkere franse cakejes kun je maken in heel veel verschillende soorten. Officieel zijn madeleines gemaakt met een vanille smaak maar wij hebben bijvoorbeeld ook een recept met pistache!

Deze chocolade madeleines met amandelen zijn ook erg lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Ik (Mariëlla) heb gehakte amandelen gebruikt maar je kunt natuurlijk ook hazelnoten of walnoten o.i.d. gebruiken. Het is maar net waar je zin in hebt of wat je in huis hebt.

De koekjes staan binnen een uurtje op tafel dus waar wacht je nog op!

Steps

1
Done
5 minuten

Boter smelten

Smelt de boter op laag vuur en laat daarna goed afkoelen

2
Done
5 minuten

Eieren kloppen

Klopt de eieren samen met beide types suiker met een keukenmachine tot het licht van kleur is en mooi luchtig. Dit kan zeker 5 minuten duren dus stop niet te vroeg.

3
Done
5 minuten

Beslag maken

Zeef de bloem en de cacao poeder en voeg dit toe aan het ei-suiker mengsel. Spatel dit er langzaam beetje voor beetje door. Voeg daarna ook langzaam de boter en het zout toe.
Leg dit beslag minstens een half uur in de koelkast. Je hebt namelijk een hard beslag nodig.

4
Done
10

Bakken

Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Vet je madeleinevorm heel goed in met boter of olie en daarna met wat cacao poeder zodat ze niet aan de vorm blijven plakken!
Wij gebruiken cacao poeder ipv bloem zodat ze mooi donker blijven als ze uit de vorm komen en er dus geen witte bloem op komt.
Pak een stukje beslag met 2 lepels en leg ze in de vormpjes. Een lepeltje deeg is genoeg. Ze groeien in de oven.
Leg het deeg mooi in het midden van de vorm.
Bak de cakejes 10 minuten op 200 graden. Laat daarna afkoelen

5
Done
5 minuten

Versieren

Smelt de chocolade au bain marie. (Dit is met een kom op een pan met heet water)
Hak je amandelen in kleine stukjes.
Duw voorzichtig een madeleine in de chocolade en gooi er daarna wat amandelen overheen.
Laat goed opdrogen voordat je ze op eet. Ja dit is inderdaad moeilijk;)

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Appel kruimel cake
next
Appel mango flapjes
previous
Appel kruimel cake
next
Appel mango flapjes

Add Your Comment