0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Het beslag
250 gr Boter
300 gr Pure chocolade
2 lepels Cacoa powder Gezeefd
125 ml Melk
6 Eggs
150 gr Suiker
80 gr Donkere bastard suiker
150 gr Bloem
Glazuur
180 ml Room
300 gr Witte chocolade
2 theelepels Vanille pasta
Chocolade cake met witte chocolade glazuur

Chocolade cake met witte chocolade glazuur

Cuisine:

Alleen voor de echte chocolade lovers!

  • 70 minutes
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Het beslag

  • Glazuur

Directions

Share

Mariella is gek op alles met chocolade! Vooral chocolade taart doet het erg goed als toetje. Hebben jullie dat ook?

Deze chocolade taart was daarom ook een flink succes. Hij heeft een diepe chocolade smaak en is enorm smeuig. De witte chocolade is erg lekker erop maar maakt het wel machtig. Dit is dus alleen voor de echte chocolade verslaafden..

Het leuke van dit recept is dat je er muffins van kunt maken maar ook een hele taart. Jij mag zelf bepalen in welke vorm je het beslag giet en wat je er mee doet! Waarschijnlijk in een keer opeten 😉

Steps

1
Done
20 minuten

Het beslag

Smelt de boter met de chocolade in een pannetje op laag vuur. Blijf goed roeren tot dat de chocolade goed gesmolten is. Voeg dan de cacao poeder en melk toe en roer goed. Laat dit mengsel afkoelen.
Mix in een keukenmachine de eieren en beide types suiker goed tot het een lichte massa is. Voeg daarna het chocolade mengsel en de bloem toe en mix goed langzaam tot alles is opgenomen.

2
Done

Oven

Verwarm de oven voor tot 160 graden.
Pak een bak vorm naar keuze, olie deze en giet het mengel erin.
Muffins: 20 minuten in de oven
Een taart of brownie: 50 minuten in de oven

3
Done

Glazuur

Verwarm de room in een pan maar laat het niet koken! Hak de chocolade in klein stukjes en voeg dit toe aan de room. Roer goed tot de chocolade is gesmolten. Laat dit mengsel afkoelen in de koelkast.

Doe het mengsel in de keuken machine en mix het tot dat je een goede creme hebt. Zorg dat je het niet te lang klopt. Dan gaat het mengsel schiften.
Stop de creme in een spuitzak en decoreer je muffins of taart.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Plat brood uit Sardinië
next
Gezonde Nasi Goreng
previous
Plat brood uit Sardinië
next
Gezonde Nasi Goreng

Add Your Comment