0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
3 Avocado
1/4 uit Rode ui
Bosje Koriander Of lplatte peterselie
Halve limoen Limoen sap
1/4 theelepel Knoflookpoeder
naar smaak zout en peper
De allerlekkerste zelfgemaakte guacamole

De allerlekkerste zelfgemaakte guacamole

Vers en smaakvol

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegan
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

De allerlekkerste zelfgemaakte guacamole.

Zeker weten, dit is het allerlekkerste recept zelfgemaakte guacamole. Helemaal home-made guacamole. Eenvoudig en makkelijk te maken, met een perfecte balans van smaken.

Met de verse limoen, mooie groene avocado’s, een beetje bite van de rode ui en de betoverende koriander. Je zal nooit meer een andere guacamole willen maken.

Een paar tips:
Koop mooie  avocado’s, niet te hard maar ook zeker niet te zacht. Ik krijg soms van die enorme gepureerde zachte smurrie in een bakje.

Maak je guacamole een uurtje van te voren, vers gemaakt is toch echt het lekkerst. Ook de kleur blijft dan het mooist.

Wil je het wel iets eerder maken dan bedek je het met plastic folie wat je dan helemaal op je guacamole drukt, zodat het niet kan verkleuren.

Serveer dit met tortilla chips, met verse rauwkost, en natuurlijk bij je schaal met nachos!

Ook verrukkelijk op een broodje asperge met guacamole.

Niet iedereen is een groot fan van koriander. Er zijn zeg maar twee groepen. Team koriander en team koriander haters haha. Dat sommige mensen vinden dat koriander naar zeepsop smaakt is bewezen. Waarom vinden sommige het lekker en sommige niet. Het heeft te maken met je smaak papillen. Iedereen heeft verschillende smaak papillen op de tong. Zo proeft de ene zeepsop en de ander geniet van uhhh koriander.
Wij hebben het een beetje leren eten door het regelmatig te proberen en echt wij vinden het steeds lekkerder. Een beetje is prima. Ook nemen we vaak platte peterselie in plaats. Dit ziet er namelijk het zelfde uit en zeker weten dat iedereen dit lekker vindt!

 

Steps

1
Done
5 minuten

Ui

Snij het uitje zo fijn mogelijk. Wanneer je niet zo’n liefhebber van rauwe uien bent, spoel je het gesneden
uitje even onder de kraan af en laat dit uitlekken.
De scherpte is er dan van af.
Doe in een schaal.

2
Done
1 minuut

Koriander

Hak de koriander grof, doe in de schaal met ui.
Ben je niet zo’n fan van koriander neem platte peterselie. Ook zeer smaakvol!

3
Done
2 minuten

Avocado

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
Neem de avocado vast in de hand en snijd een met een mes blokjes in, schep deze er met een lepel uit boven de schaal.

4
Done
2 minuten

Mengen

Pers een halve limoen uit, boven de schaal, en roer alles goed samen.
Ga dit niet fijnprakken met een vork.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Appel mango flapjes
Groene shakshuka
next
Groene shakshuka
previous
Appel mango flapjes
Groene shakshuka
next
Groene shakshuka

Add Your Comment