0 0
DoubleTree’s chocolade koekjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 gram Roomboter zacht
280 gram Bloem
90 gram Suiker
90 gram Basterdsuiker bruin
2 eieren Op kamer temperatuur
1 theelepel Vanille extract
1 theelepel Citroensap
100 gram havermout
1 theelepel Baking soda
Half theelepel Kaneel
1 theelepel Zout
400 gram Chocolate chips Of andere gehakte chocolade
250 gram Walnoten gehakt

DoubleTree’s chocolade koekjes

Een super lekkere welkoms traktatie

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Het heeft heel lang geduurd maar dan plotseling maakt Hilton DoubleTree het recept van hun beroemde koekjes bekend!
Voor de Queens zijn deze koekjes heel bijzonder.
Vroeger hebben we als gezin prachtige reizen door Amerika gemaakt en af en toe logeerde we in Hilton DoubleTree.
Zeker Mariëlla kan zich altijd nog goed herinneren dat wij bij check-in een mega groot chocolade  koekje kreeg. Wat een warm welkom. Zo leuk dat een hotel een eigen koekje creëert.
Ook José, met haar werk als stewardess heeft vele koekjes gegeten overal ter wereld en nu in de tijd van corona en er niet zoveel gevlogen word gaat ze dat ook een beetje missen; het reizen en daarbij het logeren in hotels.

Mariëlla heeft tijdens haar stage voor Hilton BENELUX gewerkt en van daar heeft ze vele keren het Double tree bezocht, en natuurlijk gesmikkeld van de cookies.

Nu we dan eindelijk het recept hebben kunnen we ze  lekker thuis maken!
We moeten je wel waarschuwen een paar van deze koekjes en je zit meteen aan je suiker taks van de hele week.
Het is niet anders.

Steps

1
Done
2 minuten

Boter en suiker

Doe de boter en suikers in een beslag kom van je mixer en laat deze op gemiddelde kracht voor 2 minuten draaien.

2
Done
2 minuten

Toevoegingen

Voeg de eieren, vanille en citroensap erbij en laat deze op lage snelheid draaien voor 30 seconden.
Daarna nog 2 minuten op volle kracht draaien.

3
Done
1 minuut

Deeg afmaken

Zet de mixerstand op lage snelheid, voeg de bloem, havermout, baking soda, zout en kaneel toe en mix dit voor 45 seconden, niet langer!

4
Done
1 minuut

Chocolate chips

Schep de chocolate chips en gehakte walnoten er doorheen.

5
Done
5 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 150°

6
Done
10 minuten

Koekjes maken

Schep het deeg op bakpapier, ongeveer 2 1/2 eetlepel per koekje.
Laat er minimaal 2 cm tussen want ze groeien in de oven.

7
Done
25 minuten

Bakken in de oven

Bak ze ongeveer 20 tot 25 minuten totdat ze goudbruin zijn en nog zacht.

8
Done
60 minuten

Afkoelen

Haal ze uit de oven en laatste nog een uur afkoelen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Snelle croissants
previous
Snelle croissantjes
Dalgona koffie
next
Dalgona koffie
Snelle croissants
previous
Snelle croissantjes
Dalgona koffie
next
Dalgona koffie

2 Comments Hide Comments

Hoi Kiki, wat een leuke reactie!
Heb je al gebakken, we zijn nl heel nieuwsgierig naar jou baksel..
We horen het graag en als je een leuke foto meestuurt en insta naam hebt dan reposten wij jou foto met veel plezier.

Liefs, mariëlla en José

Add Your Comment