1 0
Entraña met chimichurri

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Entrana/longhaas
100 ml Olijfolie
1 bos Koriander
1 bos Platte peterselie
1 teen knoflook
1 rode peper
50 ml Rode wijn azijn
naar smaak Grof zeezout
naar smaak Grof gemalen peper

Entraña met chimichurri

Cuisine:

Een super sappig en mals stukje vlees

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Entrana met chimichurri

Jaaa, daar is ie dan, ik denk wel het meest gevraagde hapje van de KLM crew. Een stukje vlees dat in Nederland weinig gegeten word, en dat is best jammer. Zo onbekend dat zelfs bij de crew enig verwarring is over de naam. Is het nu entrana of picanha was we vaak bestellen na de vlucht in Panama.

Na wat onderzoek ben ik (José) inmiddels en vlees expert, terwijl ik niet eens zo’n enorme vleeseter ben.

Picanha is een prachtig mals stuk vlees van de koe, en heet in Nederland het staartstuk. Het heeft een dikke vetlaag en dit stuk is erg populair en vrij prijzig.

De entrana heet in Nederland longhaas.  Het is de middenrif spier van de koe en het populairste stuk vlees in Argentinië. De entrana zit vol pezen en werd vroeger door de slager achter gehouden voor eigen gebruik. Tegenwoordig word het door de lokale bevolking veel gekocht omdat het niet duur is. In Amerika noemen ze het ‘butcher’s steak en in België bijvoorbeeld karweivlees of beenhouders biefstuk.

Speciaal voor dit vlees heb ik mijn oude, niet zo vaak gebruikte Webertje opgestookt, want normaal ben ik van de lekker snelle gas bbq.

Het resultaat was geweldig, met de marinade van chimichurri en tips van de slager hebben we genoten van een super mals stukje vlees, en voor een momentje terug bij de crewborrel in Panama, natuurlijk geserveerd met een houten prikkertje.

 

Met onze  tips & trics ga jij iedereen verrassen op je BBQ

 

 

Steps

1
Done

Bestellen

Bestel je vlees bij de slager. Een kilo kost ongeveer € 14. Vraag de slager ook om de zeen in het midden er uit te snijden zodat je mooie stukken krijgt.
Na het grillen moet je je vlees tegen de draad in snijden. Je kunt vragen aan de slager of hij al een paar sneden in het vlees zet , zodat je de goede snij richting hebt.

2
Done
5 min

Chimichurri marinade

Maal de helft van de peterselie, koriander, knoflook, rode peper fijn in een keukenmachine.
Voeg de helft van de rode wijn azijn en de helft van de olijf olie toe.
Je marinade is klaar.

3
Done
4 uur

Marineren

Doe je vlees in een grote ziplockzak en vroeg je marinade toe.
Laat dit minimaal vier uur marineren.

4
Done

Chimichurri

Snij nu de andere helft van de peterselie, koriander, knoflook, rode peper erg fijn met een scherp mes. Voeg de andere helft van de rode wijn azijn toe samen met de olijfolie. Breng dit op smaak met grof zeezout en peper. Dit is de chimichurri die je serveert bij het vlees.

5
Done

Grillen

Steek je barbecue aan en maak hem gereed voor het grillen. Laat de temperatuur naar de 250° gaan.

6
Done

Vlees

Haal de entrana uit de ziplockzak en veeg het de marinade van het vlees. Wanneer je dit erop laat zitten verbrand het en dat is niet lekker.
Zorg dat je vlees op kamers temperatuur is.

7
Done
5 minuten

BBQ

Grill je vlees 3 tot 5 minuten per kant.
Wanneer je een vleesthermometer hebt dan zorg je dat de kern temperatuur 48° is.
Haal je vlees van de grill en laat dit nog even rusten in aluminium folie.
Hij kan nu nog even na garen tot 52 - 53°.
Wanneer je geen vleesthermometer hebt gokje dit maar.????
Je vlees is vrij rauw van binnen maar dat hoort.

8
Done

Snijden

Het is belangrijk dat je je stuk vlees tegen de draad in snijd in dunne plakjes.
Laat de slager even de snij richting in je vlees snijden zodat je dit niet fout kan doen.

9
Done

Serveren

Serveer je entrana in mooie dunne plakjes.
Strooi er wat grof zeezout over.
Wij hebben er geroosterde tomaatjes bij geserveerd en natuurlijk de verrukkelijke chimichurri ????????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Avocado dip
previous
Avocado en kruiden dip
zelfgemaakte chimichurri
next
Zelfgemaakte chimichurri
Avocado dip
previous
Avocado en kruiden dip
zelfgemaakte chimichurri
next
Zelfgemaakte chimichurri

Add Your Comment