Ingredients
-
3 eieren
-
Handvol Parmezaanse kaasGeraspt
-
5 steeltjes Peterselie
-
1theelepel Zout
-
Naar smaak PeperGrof gemalen
-
1 grote Aardappelen
-
Scheutje Zonnebloem olie
Directions
Frittata basis
Een ei hoort erbij en zeker deze heerlijke frittata basis wordt dagelijks gegeten in Italië, het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta‘s die over zijn van de dag ervoor. Vooral op het platteland, waar men niet iedere dag een nieuwe maaltijd kon veroorloven dus werden deze frittatas gevuld met alle groente‘s van de vorige dag!
Onze basis versie bestaat uit ei,aardappel peterselie en parmezaanse kaas.
José maakte deze frittata regelmatig voor mijn broer en ik, als nagerecht na een bordje pasta. Natuurlijk is dit een heerlijke lunch gerecht of prima borrel hapje!
Ga lekker zelf aan de slag met deze basisversie…
Steps
1
Done
3 min Schil je aardappelen. Was deze en snij in kleine plakjes. Laat dit even koken met klein beetje zout tot dat ze tot dat je er een voor ik in kan prikken. Giet af en bak deze in een beetje zonnebloem olie totdat ze lekker gebakken zijn.
|
AardappelenSchil de aardappelen. |
2
Done
2min
|
Kaas en peterselieSnijd de peterselie fijn en rasp de kaas. Kluts de eieren in een schaaltje en voeg de kaas,peterselie en gebakken aardappeltjes toe. Wat zout en grof gemalen peper is lekker erbij. |
3
Done
5 min
|
BakkenBak deze omelet aan beide kanten gaar, Buon appetito! |