0 0
Fusilli pasta met aubergine en amandel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 Aubergine
100 gram ricotta kaas
70 gram Parmezaanse kaas
Handje vol blaadjes verse basilicum
40 gram Amandelen Je kunt ook schaafsel gebruiken
120 gram Cherry tomaten
250 gram Pasta Fusilli
70 ml Olijfolie
zout en peper
Zonnebloem olie

Fusilli pasta met aubergine en amandel

Siciliaanse pasta

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Fusilli pasta met aubergine en amandel!

Deze fusilli pasta met aubergine en amandel is een typisch Siciliaans pastaatje. De amandel is een veel gebruikt product op Sicilië. Dit komt doordat Sicilië enorm veel Arabische invloeden heeft. Vandaar ook dat bijvoorbeeld pistache populair is.

Wij vinden het allemaal heerlijk en deze pasta is ook weer echt een toppertje. De pasta is heerlijk met aubergine en een pesto van tomaat, amandel, ricotta en parmezaanse kaas. So yummy en ook lekker snel klaar.

Probeer ook eens de aubergine en courgette pasta.

Steps

1
Done
35 min

Aubergine

Snij je aubergine in dobbelsteentjes.
Strooi er zout over en laat deze een half uur in een vergiet staan.
Daarna spoel je de aubergine met water en laat ze uit
uitlekken in je vergiet en op een theedoek drogen.

2
Done
10 min

Pesto maken

Pluk je basilicumblaadjes, een stuk of 20.
Snij je tomaatjes en rasp je Parmezaanse kaas.
Gooi dit samen in een bakje en voeg ricotta kaas toe, amandelen, zout en peper en olijfolie.
Mix dit goed met een staafmixer.

3
Done
5

Aubergine bakken

Bak je aubergine blokjes in zonnebloemolie totdat ze een beetje licht bruin gekleurd zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.

4
Done
8

Pasta koken

Kook je pasta tot deze al dente is ( ongeveer 8 minuten). Warm je pesto een beetje op (mocht je pesto een beetje dik zijn kun je er een beetje kookvocht bij doen) en voeg dit bij je gekookte pasta. Serveer met je aubergineblokjes en wat extra Parmezaanse kaas. Decoreer met wat basilicumblaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Melanzane alla Parmigiana
Luchtige tulband
next
Extreem luchtige tulband
previous
Melanzane alla Parmigiana
Luchtige tulband
next
Extreem luchtige tulband

Add Your Comment