0 0
Granola bars met gepofte spelt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
300 gram havermout
50 gram Gepofte spelt
50 gram Amandelschaafsel
50 gram Pecan noten
3 eetlepels kokos olie
3 eetlepels dadelstroop
3 eet Amandelpasta Je kunt ook pindakaas gebruiken

Granola bars met gepofte spelt

Heerlijke gezonde reepjes

Ingredients

Directions

Share

Granola bars met gepofte spelt!

Vandaag is het ‘Nationale Granola Dag‘.

Goede reden om een keer zelf deze verrukkelijke muesli reepjes te maken. Vroeger kochten we deze snacks altijd, maar als je dan goed leest wat erin zit dan vraag je jezelf af of ze echt wel gezond zijn. De hoeveelheid suikers is ongelofelijk en dan vraag je je af hoe ze dit kunnen verkopen onder de noemer gezond. Sinds we hierachter zijn laten we ze links liggen. Wij maken elke week onze zelfgemaakte homemade granola zelf voor over de yoghurt, en ook deze reepjes zijn super snel gemaakt! Dit keer maken we granola bars met gepofte spelt.
Het leuke is dat je eigen variatie kan maken, dus elke keer een ander.

Vandaag met ons granola  basis recept  met amandel pasta, dadelsiroop, pecan, amandel én gepofte spelt!

Lekker straks mee in de golftas en de auto naar het zonnige Italië.

Wij begrijpen dat je niet altijd zin en tijd hebt om alles zelf te maken. Vond hier een artikel over wat er bijvoorbeeld in de supermarkt granola’s zit. Doe er je voordeel mee wanneer je aan het winkelen bent.

 

Wat moet er in een gezonde reep zitten

Gezonde mueslirepen zijn voedzame, draagbare snacks die rijk zijn aan vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze bevatten vaak een mix van volkorengranen, noten, zaden en gedroogd fruit, wat zorgt voor een gebalanceerde energieafgifte. Volkorengranen bieden complexe koolhydraten, vezels en belangrijke mineralen, terwijl noten en zaden gezonde vetten en eiwitten leveren. Gedroogd fruit voegt natuurlijke zoetheid toe en voorziet in vitaminen en antioxidanten. Het vermijden van kunstmatige toevoegingen, zoals toegevoegde suikers en conserveermiddelen, is essentieel voor de gezondheid. Deze repen zijn handig voor onderweg, bevredigen de zoetekauw op een gezonde manier en kunnen helpen bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel. Bij het kiezen van mueslirepen is het raadzaam het voedingslabel te controleren om zeker te zijn van de ingrediënten en voedingswaarde.

Steps

1
Done
180 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven op 180° C

2
Done

Noten en havermout

Meng de noten en sla deze fijn in een theedoek of een keukenmachine.
Doe deze bij de havermout en rooster dit 15 minuten op een bakplaat in de oven. ( dit geeft een extra fijne smaak), is niet verplicht.

3
Done

Verwarm de dadelstroop,
amandelpasta en kokosolie in een pannetje, zodat het mooi vloeibaar is.

4
Done

Mengen

Meng de geroosterde havermout samen met de verwarmde stroop/kokosolie/amandelpasta. En voeg daar de gepofte spelt bij.
Zorg dat het mengsel goed stroperig is, anders vallen ze straks snel uit elkaar.
Wanneer ze nog niet zo plakkerig zijn, voeg dan nog wat extra stroop toe.

5
Done

Leg een stuk bakpapier in je schaal, zodat wanneer de repen klaar zijn je ze er makkelijk uit kan halen.
Doe hier op je Granola mix en druk dit heel goed plat.
Het is handig om een stukje bakpapier erboven op te leggen en dan een zwaar plankje hier boven op te drukken.

6
Done

Koelen

Zet de schaal nu een paar uur koud in de koelkast zodat het lekker compact wordt.
Wanneer het goed koud is snijd je er mooie repen van.
Bewaar in de koelkast.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Broodje zalm met avocado
previous
Broodje zalm met avocado
Chocolade bliss balls
next
Chocolade pistache bliss balls
Broodje zalm met avocado
previous
Broodje zalm met avocado
Chocolade bliss balls
next
Chocolade pistache bliss balls

Add Your Comment