Ingredients
-
300 gram havermout
-
50 gram Gepofte spelt
-
50 gram Amandelschaafsel
-
50 gram Pecan noten
-
3 eetlepels kokos olie
-
3 eetlepels dadelstroop
-
3 eet AmandelpastaJe kunt ook pindakaas gebruiken
Directions
Granola bars met gepofte spelt!
Vandaag is het ‘Nationale Granola Dag‘.
Goede reden om een keer zelf deze verrukkelijke muesli reepjes te maken. Vroeger kochten we deze snacks altijd, maar als je dan goed leest wat erin zit dan vraag je jezelf af of ze echt wel gezond zijn. De hoeveelheid suikers is ongelofelijk en dan vraag je je af hoe ze dit kunnen verkopen onder de noemer gezond. Sinds we hierachter zijn laten we ze links liggen. Wij maken elke week onze zelfgemaakte homemade granola zelf voor over de yoghurt, en ook deze reepjes zijn super snel gemaakt! Dit keer maken we granola bars met gepofte spelt.
Het leuke is dat je eigen variatie kan maken, dus elke keer een ander.
Vandaag met ons granola basis recept met amandel pasta, dadelsiroop, pecan, amandel én gepofte spelt!
Lekker straks mee in de golftas en de auto naar het zonnige Italië.
Wij begrijpen dat je niet altijd zin en tijd hebt om alles zelf te maken. Vond hier een artikel over wat er bijvoorbeeld in de supermarkt granola’s zit. Doe er je voordeel mee wanneer je aan het winkelen bent.
Wat moet er in een gezonde reep zitten
Gezonde mueslirepen zijn voedzame, draagbare snacks die rijk zijn aan vezels en essentiële voedingsstoffen. Ze bevatten vaak een mix van volkorengranen, noten, zaden en gedroogd fruit, wat zorgt voor een gebalanceerde energieafgifte. Volkorengranen bieden complexe koolhydraten, vezels en belangrijke mineralen, terwijl noten en zaden gezonde vetten en eiwitten leveren. Gedroogd fruit voegt natuurlijke zoetheid toe en voorziet in vitaminen en antioxidanten. Het vermijden van kunstmatige toevoegingen, zoals toegevoegde suikers en conserveermiddelen, is essentieel voor de gezondheid. Deze repen zijn handig voor onderweg, bevredigen de zoetekauw op een gezonde manier en kunnen helpen bij het handhaven van een stabiele bloedsuikerspiegel. Bij het kiezen van mueslirepen is het raadzaam het voedingslabel te controleren om zeker te zijn van de ingrediënten en voedingswaarde.
Steps
1
Done
180 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven op 180° C |
2
Done
|
Noten en havermoutMeng de noten en sla deze fijn in een theedoek of een keukenmachine. |
3
Done
|
Verwarm de dadelstroop, |
4
Done
|
MengenMeng de geroosterde havermout samen met de verwarmde stroop/kokosolie/amandelpasta. En voeg daar de gepofte spelt bij. |
5
Done
|
Leg een stuk bakpapier in je schaal, zodat wanneer de repen klaar zijn je ze er makkelijk uit kan halen. |
6
Done
|
KoelenZet de schaal nu een paar uur koud in de koelkast zodat het lekker compact wordt. |