Ingredients
-
2 kopjes Orzo
-
Hand spinazie
-
6 Asperge
-
Handje doperwten
-
Half handje Edamame boontjes
-
1 Sjalot
-
1 eetlepel Roomboter
-
10 Cherry tomaten
-
Naar smaak zout en peper
-
Hand Parmezaanse kaasGeraspt
-
1 blokje groenten bouillon
-
Handje Pijnboompitten
Directions
Groene orzo!
Heb jij wel eens van die momenten dat je heel gezond wilt eten?, wij hebben dat eigenlijk best wel vaak. Momenteel zijn de Queens niet echt fit dus smachten we naar healthy..
Een echte lekkere aansterker is dit gerechtje. Orzo is een pasta soort, maar heeft de vorm van rijst, maar is bijvoorbeeld veel sneller klaar dan risotto.
Vandaag voegen we allemaal mooie groene groenten elkaar, wellicht een rood tomaatje erbij en zo hebben we weer de Italiaanse kleuren in een bordje. Een verrukkelijk bordje groene orzo.
Eet smakelijk, en voor iedereen die zitten te stoeien met griep en Corona, heel veel beterschap!
Voor de orzo fans hebben we ook een orzo met garnalen.
Steps
1
Done
|
BouillonZet je bouillon in kokend water klaar. Snipper je sjalotje fijn en halveer de sherry tomaten. |
2
Done
12
|
kokenFruit je sjalotje in de roomboter. Schenk je bouillon op de orzo en kook dit samen met t uitje 10 tot 12 minuten op laag vuur. Roer af en toe om en mocht je of zo te droog worden voeg je wat extra bouillon toe. |
3
Done
5
|
Groenten bakkenBak in een hapjespan je tomaatjes en je andere groene groenten even aan. Zet dit apart. |