Ingredients
-
300 gr Courgette spaghetti
-
250 gr Groene asperge tips
-
300 gr spinazie
-
2 lepels Pesto
-
Zoveel je wilt eierenWij gebruiken 2
-
Naar smaak Chili flakes
-
Naar smaak Zout
-
Naar smaak Peper
-
1 Sjalot
Directions
Deze groene shakshuka zit (zoals je misschien al verwacht) boordebol groenten! Shakshuka is een ontbijt gerecht uit het Midden-Ooste. Officeel met paprika en tomaat zoals in dit recept.
Deze groene variatie is super gezond en is zo klaar! Er zit courgette, groene asperges en spinazie in. Het is allemaal afgemaakt met de lekker gegaarde eitjes met pesto en chili flakes. Jammie!
Je kunt veel variëren met shakshuka. Je kunt eigenlijk alle groenten in de pan gooien, zo maak je elke keer een lekker nieuw lunch of ontbijt gerechtje.
Je kunt dit eten met ons recept voor flatbread of gewoon een getoast broodje.
Steps
1
Done
5 minuten
|
SnijdenHak je sjalot fijn en snij de groene asperges in stukjes. |
2
Done
5 minuten
|
AanbakkenDoe een beetje olie in een koekenpan en fruit je sjalot aan. Voeg daarna alle groenten toe en de zout, peper, en chili flakes. |
3
Done
5 minuten
|
EitjesBreek voorzichtig de eitjes in de pan en laat deze zeker 5 minuten stollen totdat ze gaar zijn. |
4
Done
2 minuten
|
ServerenServeer met wat toast of flatbread en wat extra chili flakes en peper. |