0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Halve Flespompoen Je kunt ook gesneden blokjes pompoen in de super vinden. ????
100 gram Baby spinazie
1 courgette
Handje Walnoten
2 eetlepels Pompoen pitjes
Naar smaak zout en peper
1 Theelepel Chili poeder
100 gram Geitenkaas
Dressing
50 ml Olijfolie
Scheutje Wijn azijn ( balsamico )
Naar smaak zout en peper
Herfst salade met pompoen spinazie en courgette

Herfst salade met pompoen spinazie en courgette

Een juweel van een salade

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Dressing

Directions

Share

Herfst salade met pompoen  spinazie en courgette!

Jaaaa de herfst is weer begonnen, en voor ons foodies een heerlijke periode, lekker schakelen naar nog meer lekkers. Tijd voor een herfst salade met pompoen spinazie en courgette. Wij vinden dit jaargetijde de top der comfort food. Heerlijk stoeien met pruttelpotjes, stoofgerechtjes en natuurlijk stamppot, alhoewel Mariëlla niet zo van de Hollandse keuken is, José des te meer. We zullen er daarom deze herfst een Italiaanse twist aan geven.

We beginnen vandaag voorzichtig…met een heerlijk bordje, eentje waar wij helemaal enthousiast van worden.

José die de salade freak is verzint de allerlekkerste combinaties. Omdat het pompoenseizoen geopend is mag er natuurlijk een salade met pompoen niet ontbreken.

Aan de slag hier mee…En wat is deze salade verrukkelijk, kan niet anders zeggen maar dit kunnen we elke dag wel eten zelfs in de zomer.

Geroosterde pompoen, courgette, babyspinazie, walnoten en geitenkaas. Daar over een simpele dressing van olijfolie en balsamico.

Wij zeggen DOEN

Steps

1
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 200°.

2
Done
40 minuten

Pompoen en courgette

Schil de pompoen en was de courgette.
Snijd de pompoen in schijven of blokjes en je courgette in plakjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar je groenten op strooi er een klein beetje chilipoeder over, wat zout en peper en wat olijfolie anders droogt het uit.
Leg ook, de pitjes van de pompoen erbij.
Rooster deze in je oven ongeveer 30 tot 40 minuten. De pitjes kunnen iets eerder klaar zijn. Houd je groenten dus goed in de gaten, en keer halverwege even om.

3
Done
5 minuten

Dressing

Maak een dressing van je olijfolie en balsamico azijn, zout en peper.
No more no less!

4
Done
5 minuten

Serveren

Maak een bedje van de baby spinazie, daar over je gegrilde groenten, want nootjes, pompoenpitjes en geitenkaas. Schenk daar de dressing over. (De groenten mogen lauw warm zijn)
Smul ze.

5
Done

TIP

Heb je pompoen over check snel deze recepten. Zoek op de website naar pompoensoep, pizza met pompoen en hartige taart.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pistache pesto
previous
Pistache pesto
Zuurdesem starter
next
Zuurdesem starter
Pistache pesto
previous
Pistache pesto
Zuurdesem starter
next
Zuurdesem starter

Add Your Comment