Ingredients
-
3 BananenRijp
-
150 gr Amandelmeel
-
40 gr Kokosrasp
-
3 eieren
-
2 theelepels Bak poeder
-
1 lepel Kaneel
-
1 theelepel Stevia zoetstof
-
Een snufje Zout
Directions
Het lekkerste bananenbrood recept!
Ik durf wel te zeggen dat dit het lekkerste bananenbrood recept is die we ooit hebben gegeten!
Vooral de eerste dag is hij heerlijk. We eten bananenbrood graag als middag snack, op het moment dat je zin hebt in iets lekker. Dit recept voor bananenbrood is namelijk lekker en gezond! Er zitten geen toegevoegde suikers in. Wel gebruiken we wat stevia suiker om het wat zoetigheid te geven. Het lekkere is dat je de smaak van banaan goed proeft en dat is natuurlijk ook al lekker zoet!
Dit recept geeft je de basis voor bananenbrood. Je kunt hier nog veel mee varieren om er andere ingredienten aan toe te voegen zoals:
- Noten
- Rozijnen
- Pure chocolade stukjes
- Dadels
Wat wel handig is om rijpe banaan in huis te hebben, maar wat doe je als dit niet het geval is? Wil je ze ook super rijp in twee minuten dan helpt de magnetron ook. Prik een paar gaatjes in de schil, daarna zet je ze paar minuten in de magnetron. Ze zijn nu lekker zacht van binnen, de smaak veranderd niet, zoals bij de natuurlijk gerijpte bananen.
Zin in andere variaties? Misschien vind je smeuïg bananen notenbrood Chocolade bananenbrood met noten bananenbrood met appel muffins.
Steps
1
Done
5
|
PurerenPureer of prak de bananen met een vork of in een blender. |
2
Done
5
|
Beslag makenDoe de bananen in een kom en mix met een keuken machine terwijl je een voor een de eieren erbij voegt. Spatel daarna de amandelmeel, zout, kaneel en bakpoeder erdoor. |
3
Done
45
|
OvenVet een cake vorm in en giet het beslag in de vorm. Bak dit een voorverwarmde oveen van 175 graden voor 40 minuten. |