2 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1000 kg Sukadelappen Je kunt ook magere runderlappen gebruiken maar een beetje vet eraan maakt het wel sla smaakvol
3 Uien
3 Wortel
3 stengel Bleek selderij
2 grote Aardappelen Vastkokend
3 Jeneverbes Geplet
3 Laurierblaadje
Naar smaak zout en peper
1blik Gepelde tomaten Fijn gesneden
1 klein blikje Tomaatpuree
Scheut Olijf olie
1 eetlepel Boter
3 eetlepel Bloem
kopje Rode wijn
1blokje Runder bouillon
2 eetlepel Rode wijn azijn Kruiden azijn kan ook
1/2 liter heet water
Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees

Italiaanse sudderlappen, comfort food ten top!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaans stoofvlees!

Herinner je de geur nog van vroeger dat er altijd wat bij oma stond te pruttelen? Italiaans stoofvlees is een van onze favoriete stoof. In Italië nemen ze helemaal de tijd om gerechten heel lang op het vuur te laten staan. Met geduld en liefde toveren ze daar de heerlijkste maaltijden op tafel. Zal dat een reden zijn dat wij zij zo gek zijn op Italië.

Vandaag maken we zo’n heerlijke stoofpot. We nemen voor deze Italiaans stoofvlees de mooiste sukadelappen. Natuurlijk mag een paar stengels bleekselderij en wortel  niet ontbreken. De kruiden zoals jeneverbes, laurier passen hier perfect bij. Tomatenpuree, gepelde tomaten en ui samen voor het beste resultaat. Oja een beetje rode wijn kan geen kwaad.

Deze stoof kan je op vele manieren eten, met een heerlijke aardappelpuree of verse pasta. De keuze is aan jou.

P.S. neem absoluut de tijd hiervoor en nog een goede tip…  eet het pas een dag later dan zijn alle smaken ingetrokken. Wij weten dat  zal moeilijk zijn.

Naast deze Italiaanse stoof hebben nog veel meer comfort food. Een topper van de Queens is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kipgerecht komt van Sicilië. De gebakken kip af geblust met marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn. Heb jij al trek. Kijk maar eens naar het recept en het filmpje!

Romige kip met venkel en doperwtjes is ook fantastisch. Deze smaken bij elkaar zijn altijd goed. Wanneer je niet zo bekend bent met venkel is het erg leuk om dit een keer te proberen. Je zult je verbazen over de zalige smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank.  Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.

Buon Appetito!

 

Steps

1
Done
10 min

Vlees

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Sniid het vlees in kleine blokjes, haal eventueel wat vetrandjes weg. Vetrandjes zorgen wel voor extra mals vlees.
Flink zout en grove peper.
Rol het vlees door de bloem.

2
Done
6 min

Groenten

Snijd de wortel , bleekselderij, sjalot en aardappel in kleine blokjes.

3
Done
10

Vlees aanbakken

Fruit het uitje in olijf olie samen met wat boter.
Doe het vlees erbij en bak dit even aan voeg ook je kruiden toe.(jenever bessen en laurierblaadjes).
Blus dit af met rode wijn, en wat rode wijn azijn.
Voeg de groenten toe.
Als laatst de tomatenpuree.
Dit allemaal in een stevige braadpan. Daarna je bouillon blokje en water zodat het vlees net onder water staat.

4
Done
4 uur of langer

Zachtjes laten koken

Laat lekker lang zachtjes sudderen, hoe langer hoe beter.
Het is het lekkerste om het pas de volgende dag te eten met een romige aardappelpuree of met papperdelle pasta met Parmezaanse kaas!
Buon appetito!

5
Done

Tip

Je kunt je stoofpan ook in de oven zetten op 180 graden.
Regelmatig kijken of we genoeg vocht bij is. Anders ietsje toevoegen.

6
Done

Tip

Het toevoegen van 2 eetlepel rode wijn of kruiden azijn maakt je vlees extra mals!
Gebruik ook eens runder fond i.p.v. een bouillonblokje. Extra veel smaak!!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza met gehaktballetjes
previous
Pizza met gehaktballetjes
Erwtensoep
next
Hollandse Erwtensoep
Pizza met gehaktballetjes
previous
Pizza met gehaktballetjes
Erwtensoep
next
Hollandse Erwtensoep

Add Your Comment