0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1000 kg Sukadelappen Je kunt ook magere runderlappen gebruiken maar een beetje vet eraan maakt het wel sla smaakvol
3 Uien
3 Wortel
3 stengel Bleek selderij
2 grote Aardappelen Vastkokend
3 Jeneverbes Geplet
3 Laurierblaadje
Naar smaak Zout en peper
1blik Gepelde tomaten Fijn gesneden
1 klein blikje Tomaatpuree
Scheut Olijf olie
1 eetlepel Boter
3 eetlepel Bloem
Half kopje Rode wijn
1blokje Runder bouillon

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Italiaans stoofvlees

Italiaans stoofvlees

Italiaanse der lappen, comfort food ten top!

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Italiaans stoofvlees!

Herinner je de geur nog van vroeger dat er altijd wat bij oma stond te pruttelen? In Italië nemen ze helemaal de tijd om gerechten heel lang op het vuur te laten staan, met geduld en liefde toveren ze daar de heerlijkste maaltijden op tafel. Zal dat een reden zijn dat wij zij zo gek zijn op Italië.
Vandaag maken we zo’n heerlijke stoofpot. Italiaanse sudder lappen.

Deze stoof kan je op vele manieren eten, met een heerlijke aardappelpuree of verse pasta. De keuze is aan jou.

P.S. neem absoluut de tijd hiervoor en nog een goede tip…  eet het pas een dag later dan zijn alle smaken ingetrokken. Wij weten dat dat zal moeilijk zijn!😘

Steps

1
Done
10 min

Vlees

Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is. Snij je vlees in kleine blokjes, haal eventueel wat vetrandjes weg. Flink zout en grove peper. Rol je vlees door de bloem.

2
Done
6 min

Groenten

Snijdenwortel, bleekselderij, Charlotte en aardappel in kleine blokjes.

3
Done
10

Vlees aanbakken

Fruit je uitje in olijf olie samen met wat boter. Doe je vlees erbij en bak dit even aan voeg ook je kruiden toe.(jenever bessen en laurierblaadjes). Blus dit af met rode wijn, voeg je groenten toe. Als laatst de tomatenpuree. Dit allemaal in een stevige braadpan. Daarna je bouillon blokje en water zodat je vlees net onder water staat.

4
Done
4 uur of langer

Zachtjes laten koken

Laat lekker lang zachtjes sudderen, hoe langer hoe beter. Het is het lekkerste om het pas de volgende dag te eten met een romige aardappelpuree of met papperdelle pasta met Parmezaanse kaas! Buon appetito!😋😋

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizza met gehaktballetjes
previous
Pizza met gehaktballetjes
Erwtensoep
next
Hollandse Erwtensoep
Pizza met gehaktballetjes
previous
Pizza met gehaktballetjes
Erwtensoep
next
Hollandse Erwtensoep

Add Your Comment