Ingredients
-
1kg Kippenpootjes/ vleugels
-
Marinade
-
3 theelepel Paprikapoeder
-
Halve theelepel Cayennepeper
-
1 theelepel TabascoWil je ze heel spicy kun je iets meer doen
-
5 eetlepels honing
-
3 eetlepel Ketchup
-
250 ml BBQ, of chilisaus
-
zout en peperGrof gemalen
-
1 eetlepel Citroensap
-
Zure roomBlauwe kaas dip
-
150 ml Zure room
-
100 gram Blauwe kaasIk heb stukje gorgonzola pikant en stukje blus Stiltion gebruikt
Directions
Kipkluifjes met blauwe kaas dip!
De crewborrel is altijd gezellig na een vlucht, absoluut geen verplichting, maar iets waar je nog even kan landen. Iets wat José dus regelmatig doet als Stewardess.
Er word vaak een tijd afgesproken, en natuurlijk een gezellige plek. Wanneer je naar het Westen vliegt kom je meestal overdag aan en terug in de tijd en wil je nog niet meteen je bed induiken. Je lijf zegt van wel maar omdat je s’nachts niet wakker wil liggen blijf je als een bikkel ‘doortrekken’, zoals we dat noemen.
Toen de kinderen nog jonger waren moest het stessje natuurlijk eerst even shoppen, zeker in USA want daar hadden ze andere hippe kleding voor de kids. Vandaag de dag word er minder gekocht, alhoewel een outlet met kook- en bak artikelen sla ik niet snel over.
Een klein hapje en een lekker glas wijn is dan vaste prik, even een beloning voor de lange dag hard werken.
Populair in de USA zijn de kipkluifjes met blauwe kaas dip, vooral met die kleverige laag waarvan je handen zo enorm smerig worden. Deze gaan altijd samen met een blauwe kaas dip en bakje bleekselderij voor de gezond.. Een heerlijke combinatie.
Naar aanleiding van mijn oproep bij de crew wat voor snackje je nu vooral mist (tijdens deze Corona periode waarin we veel thuis zitten) werd dit hapje vrijwel direct genoemd.
Ook zeker één van mijn favorieten en ik begrijp niet waarom ik dit nooit eerder thuis maakt, die blauwe kaas dip O MY GOD…. heavenly?
Wil jij ook weer eens die sticky wings maken? Hier het recept!
Steps
1
Done
5 minuten
|
Marinade makenMeng je tabasco, honing, citroensap, ketchup, en barbecue of chilisaus door elkaar. |
2
Done
60 minuten
|
Kip kruidenKruid je kip met de paprika en cayennepeper poeder, zout en peper. |
3
Done
45 minuten
|
Verwarm je oven. 200 gradenLeg je kip kluifjes in een ovenschaal en zet ze in de voorverwarmde oven. (200 graden) |
4
Done
1 minuut
|
Toevoeging* Voor je marinade kun je zelf natuurlijk creatief te werk gaan, denk eens aan wat gember, teriyaki saus, sesamzaadjes etc. |
5
Done
3 min
|
Blauwe kaas dipMeng je zure room met blauwe kaas. Ik heb wat Blue Stilton en pikante gorgonzola gebruikt en gemengd in een mixertje. Serveer met bleekselderij stukjes. |