Ingredients
-
1 x recept Italiaanse ragu pastasaus van Nonna
-
1 x recept bechamelsaus
-
1 x basis recept - pastadeeg
-
1 bol Mozzarella
-
200 gram KaasJonge plakjes kaas
-
100 gram HamDungesneden ham
-
Directions
Klassieke lasagne!
Als je vraagt aan ons wat eet je liefst thuis dan is het de klassieke lasagne. Absoluut een topper in het rijtje comfort food. Het is een heerlijke Italiaanse schotel en een fijn recept wat je ook van te voren kan bereiden. Wij zien het maken van zo’n heerlijke schaal als pure ontspanning. De tijd nemen voor de saus. Lekker laten pruttelen zodat het huis zich vult met tomatensaus. Toch beter dan spruitjes geur.
De lasagne vellen zijn zo veel lekkerder wanneer je het zelf maakt en verse lappen deeg verwerkt. Eerlijk gezegd hebben wij standaard een pak gedroogde vellen in de kast staan. Tja ook wij hebben niet altijd zoveel tijd. Pakjes bechamelsaus zijn prima uit de supermarkt maar als je eenmaal zelf een keer maakt zie je hoe makkelijk dit is.
Lasagne vellen werden al gemaakt bij de Grieken. Het woord laganon komt hier vandaag, de eerste bekende pasta vorm. Natuurlijk beweert Italië dat ze de eerste waren en dat het uit Napels komt. Het laatste woord is hier over nog niet gezegd
De basis ingrediënten zijn natuurlijk onze zelfgemaakte Italiaanse ragu pastasaus van Nonna, bechamelsaus, en basis recept – pastadeeg.
Alle 3 zelf maken? Ik snap dat je niet altijd daar tijd voor hebt. Wij vinden dat je zeker zelf je saus moet maken, de lasagne vellen dan maar uit een pakje.
Het is ook een heerlijk gerecht om andere groenten toe te voegen, en bijvoorbeeld ook, de groene pasta vellen te gebruiken. Zo heb je elke keer een nieuwe variatie. Kijk maar eens naar deze groene lasagne al ragu. Natuurlijk kun je ook in plaats van ragu een andere vulling gebruiken zoals bij de lasagne met gnudi vulling en aubergine.
Een open lasagne is ook een feestje. Zo zie je met die prachtige lapjes deeg kun je alle kanten op!
Succes met koken en Buon Appetito!
Steps
1
Done
20
|
Basis ragu saus |
2
Done
10
|
Maak je béchamel saus |
3
Done
10 minuten
|
Oven voorverwarmenVerwarm de oven voor op 180°. |
4
Done
10
|
Lasagne bouwen |
5
Done
55 minuten
|
OvenBedek de schaal met zilverfolie, en zet deze 40 minuten in de oven. |