0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 x recept Italiaanse ragu pastasaus van Nonna
1 x recept bechamelsaus
1 x basis recept - pastadeeg
1 bol Mozzarella
200 gram Kaas Jonge plakjes kaas
100 gram Ham Dungesneden ham
Klassieke lasagne

Klassieke lasagne

Het ultieme comfort food gerecht!

Cuisine:

Ingredients

  • 1 x recept Italiaanse ragu pastasaus van Nonna

  • 1 x recept bechamelsaus

  • 1 x basis recept - pastadeeg

Directions

Share

Klassieke lasagne!

Als je vraagt aan ons wat eet je liefst thuis dan is het de klassieke lasagne. Absoluut een topper in het rijtje comfort food.  Het is een heerlijke Italiaanse schotel en een fijn recept wat je ook van te voren kan bereiden. Wij zien het maken van zo’n heerlijke schaal als pure ontspanning. De tijd nemen voor de saus. Lekker laten pruttelen zodat het huis zich vult met tomatensaus. Toch beter dan spruitjes geur.
De lasagne vellen zijn zo veel lekkerder wanneer je het zelf maakt en verse lappen deeg verwerkt. Eerlijk gezegd hebben wij standaard een pak gedroogde vellen in de kast staan. Tja ook wij hebben niet altijd zoveel tijd. Pakjes bechamelsaus zijn prima uit de supermarkt maar als je eenmaal zelf een keer maakt zie je hoe makkelijk dit is.

Lasagne vellen werden al gemaakt bij de Grieken. Het woord laganon komt hier vandaag, de eerste bekende pasta vorm. Natuurlijk beweert Italië dat ze  de eerste waren en dat het uit Napels komt. Het laatste woord is hier over nog niet gezegd

De basis ingrediënten zijn natuurlijk onze zelfgemaakte Italiaanse ragu pastasaus van Nonna,  bechamelsaus, en  basis recept – pastadeeg.
Alle 3 zelf  maken? Ik snap dat je niet altijd daar tijd voor hebt. Wij vinden dat je zeker zelf je saus moet maken, de lasagne vellen dan maar uit een pakje.

Het is ook een heerlijk gerecht om andere groenten toe te voegen, en bijvoorbeeld ook, de groene pasta vellen te gebruiken. Zo heb je elke keer een nieuwe variatie. Kijk maar eens naar deze groene lasagne al ragu. Natuurlijk kun je ook in plaats van ragu een andere vulling gebruiken zoals bij de lasagne met gnudi  vulling en aubergine.

Een open lasagne is ook een feestje. Zo zie je met die prachtige lapjes deeg kun je alle kanten op!

 

Succes met koken en Buon Appetito!

 

 

 

Steps

1
Done
20

Basis ragu saus

Maak je saus klaar volgens ons basis recept. De link kun je hierboven vinden.

2
Done
10

Maak je béchamel saus

Maak je béchamelsaus volgens ons recept hierboven.

3
Done
10 minuten

Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180°.

4
Done
10

Lasagne bouwen

Neem een vierkante ovenschaal, vul de bodem met dun laagje saus. Schep er met een lepel wat béchamelsaus over en leg daar wat plakjes kaas en ham op. Daarover leg je op twee lasagne vellen (zelfgemaakte of uit een pakje)
Maak meerdere lagen en eindig met rode saus, béchamelsaus, ham en mozzarella.

5
Done
55 minuten

Oven

Bedek de schaal met zilverfolie, en zet deze 40 minuten in de oven.
Haal de folie er af en laat je schaal nog 15 minuten in de oven staan zodat je kaas mooi smelt.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Focaccia met rozemarijn
previous
Focaccia met rozemarijn
Ijskoffie met vanille ijs
next
Ijskoffie met vanille ijs
Focaccia met rozemarijn
previous
Focaccia met rozemarijn
Ijskoffie met vanille ijs
next
Ijskoffie met vanille ijs

Add Your Comment