Ingredients
-
150 gram Kokosrasp
-
5 Cantuccini koekjes
-
4 Eiwit
-
25 gram Amandelmeel
-
Halve theelepel Vanille extract
-
1 eetlepel citroenrasp
-
150 gram Fijne kristalsuiker
-
Snufje Zout
Directions
Kokos cantuccini makronen
Heb jij ook van die recepten waarbij je alleen eidooiers nodig hebt. Tja dan wil je dit natuurlijk niet weggooien. Wij hebben dat bijvoorbeeld wanneeer we pasta carbonara maken. We gebruiken alleen het eigeel dus de volgende dag snel onze kokos cantuccini makronen. Een heerlijk Italiaans koekje die ook nog eens snel in de oven staat. Je houdt dan altijd de eiwitten over en aangezien wij liever niks weggooien kun je met die eiwitten verrukkelijke kokos makronen maken. Je kunt ook kokosmakronen met chocolade maken.
Wij hebben aan dit recept heerlijke cantuccini koekjes en citroen toegevoegd. Kokos is trouwens een heerlijk product, hier vind je alles over kokos.
Kokos veelzijdig en voedzaam
Wist je dat Mariëlla onze bakster is? Wanneer ze even tijd heeft dan staat ze in de keuken. Het liefst gaat ze bakken en dat loop uiteen in taarten maar ook heel veel koekjes. De Italiaanse koekjes zijn het allerlekkerste vinden wij dus ben je ook een bakker gaan dan lekker aan de slag.
Een hele bekende zijn de Amaretti koekjes. Wat ook een fijn recept is die van de Toscaanse Italiaanse cantuccini. Heel gemakkelijk en je maakt hier iedereen blij mee. Speciaal het Siciliaanse recept voor jullie. Brutti ma buoni koekjes, biscotti abbraci knuffelkoekjes
Steps
1
Done
2 minuten
|
Cantuccini koekjesMaal je koekjes fijn in een blender. |
2
Done
2 minuten
|
MengenDoe de eiwitten, geraspte kokos, amandelmeel, vanille,zout, extract en fijne suiker in een kom. |
3
Done
5 minuten
|
verwarmenZet een pannetje klaar met kokend water op het vuur en zet je schaal daarboven op. Laat de schaal niet het water raken. Roer je mengsel 5 minuten goed door zodat het verwarmd en de suikers oplossen. |
4
Done
170 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 170°. |
5
Done
2 minuten
|
RoerenHaal het pannetjes van het vuur en roer de koekjes kruimels en citroenrasp er door heen. |
6
Done
5 minuten
|
Bolletjes makenSchep met een ijstang of met twee lepels mooie bolletjes. Leg deze op je bakpapier. |
7
Done
14 minuten
|
OvenSchuifje bakplaat met de kokosbollen in de oven en laat deze ongeveer 14 minuten bakken op 170°. Houd ze wel in de gaten, ze mogen een licht bruine bovenkant hebben. |
8
Done
15 minuten
|
AfkoelenLaat ze afkoelen op een rooster en wanneer je een hapje neemt zal je een verrukkelijk koekje proeven met een krokante bovenlaag en een ietsie pietsie zachte binnenkant. |