0 0
Loempia uit Maleisië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Witte kool
1 grote Wortel
grote hand Sperziebonen
2 cm Gember
3 stengels Lente ui
2 eetlepel Soya saus
naar smaak zout en peper
10 vel Loempia vellen Te koop bij de toko
500 ml Zonnebloem olie

Loempia uit Maleisië

Welkom Maleisië

Features:
  • Vegetarisch

Ingredients

Directions

Share

Er zijn van die snacks waarvan je denkt, waarom heb ik dat nog nooit eerder zelf gemaakt!   Tatattatatatatata hier is die dan ….Loempia uit Maleisië, oftewel zoals de crew members zeggen uit KUL.

Dit snackje is een typisch geval van Crew Favorites. Tijdens de Corona crisis zijn we begonnen met het maken van de hapjes die alle KLM’ers moeten missen, omdat er helaas erg weinig gevlogen word. Tijd voor een lekkere loempia!

We krijgen het idee dat vooral de borrrel hapjes het meest gemist worden, wij snappen dat want een gezamenlijke borrel na aankomst is altijd erg gezellig.  De loempia uit Maleisie zijn enorm populair. Zeker in KUL (Kuala Lumpur) want er zijn altijd meerdere bemanningen dus dikke pret.

Het leuke van dit thema is, dat ik (José) nu met deze posts op KLM FB weer veel contact heb met mijn collega’s, én dat we out of the Italian box gaan, heerlijk al die hapjes van all over the world ?

Wil jij ook even naar de andere kant van de wereld reizen, een hapje van deze snack en je vlucht kan beginnen!

Probeer ook eens de Italiaanse loempia’s en de zelfgemaakte summer rolls.

Steps

1
Done
5 minuten

Groente snijden

Snij je wittekool een fijne sliertjes, of koop een zak kant en klaar in de super.
Doe hetzelfde met je boontjes, lente-ui en de wortel. Wij hebben een spiraal snijder gebruikt bij de wortel.
Rasp je gember.

2
Done
15 minuten

Intrekken

Meng dit alles samen met twee eetlepels soja en flink zout en peper. Zet dit 15 minuten even weg zodat alle smaken kunnen intrekken.
Voordat je je vulling gaat gebruiken zet je het op een zeef zodat het vocht er weer uit kan.

3
Done
10 minuten

Rollen

Je loempia vellen liggen nu op je werkblad, en je gaat de loempia vullen.
Zet een bakje water klaar, hier bestrijk je de bovenkant van je vel mee zodat het werkt als een plaklaag.
Je neemt een hand vol met vulling en perst er nog even het laatste vocht uit.
Het hoeft niet kurk droog hoor.
Leg dit op je loempiavel en vouw er mooie pakketjes van zoals op de foto’s.

4
Done
10 minuten

Bakken

Schenk zonnebloemolie in de pan, genoeg dat de loempia er in kan drijven.
Ongeveer 3 tegelijk.
Bak de loempia’s ongeveer 4 minuten.
Wanneer ze klaar zijn laatje ze even op keukenpapier uitlekken.

5
Done
1 minuut

Serveren

Serveer de loempia’s op een mooi bordje met wat fijn gesneden lente- ui er overheen en een heerlijke chilisaus.
Enjoy!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crostata
previous
Crostata met aardbeien
next
Japanse Gyoza’s met garnalen
Crostata
previous
Crostata met aardbeien
next
Japanse Gyoza’s met garnalen

Add Your Comment