0 0
Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Boter
100 gr Pure chocolade
2 eieren
2 Ei dooier
75 gr Fijne kristalsuiker
60 gr Bloem
Een snuf Zout

Moulleux oftewel; chocolade lava cakejes

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Het lekkerste chocolade toetje ooit!

  • 1 uur 30 minuten
  • Serves 4
  • Hard

Ingredients

Directions

Share

Een Moulleux is het Franse woord voor de bij ons bekende lava cakejes! Deze stonden al jaaaaren bij mij (Mariëlla) op de ‘to bake’ lijst maar elke keer kwam het er niet van. Zonde.. want achteraf vond ik dit niet heel lastig om te maken.

Het beslag heb je zo gemaakt. Laat het even koelen en daarna bak je er de lekkerste lava cakejes mee. Het afbakken is daarintegen wel het lastigste van alles. Wanneer je de cakejes te kort in de oven doet is het meer een chocolade mousse en kan je beslag zelfs nog niet gaar zijn.. Wanneer je de cakejes te lang in de oven zet dan zijn het gewoon chocolade cakjes en ontbreekt de lava, ook niet de bedoeling dus!

Timing is dus erg belangrijk bij dit toetje. Wanneer de bovenkant van het cakeje gaat is dan is de kans groot dat je lava cake goed is en kun je hem uit de oven halen.

Bij mij koste dit ongeveer 12 minuten oventijd. Maar blijf er vooral bij zitten, zo weet je zeker dat je het perfecte toetje serveert!

Durf jij het aan?

Steps

1
Done
5 minuten

Chocolade mengsel

Verhit de boter in een pan. Wanneer het gesmolten is haal je de pan van het vuur en voeg je stukje bij stukje al de chocolade toe. Blijf roeren zodat dit allemaal goed smelt.

2
Done
5 minuten

Beslag

Klopt in een kom de eieren, ei dooiers,suiker en een snuf zout op voor 2 minuten. Spatel de bloem er dan voorzichtig door.
Daarna kun je ook het chocolade-boter mengel door het beslag mengen.

3
Done
1 uur

Koelen

Laat dit beslag minimaal een uurtje rusten in de koelkast.
Ik heb dit beslag in de middag gemaakt en na het eten afgebakken. Dit werkt prima.

4
Done
12 minuten

Oven

Verwarm de oven op 210 graden.
Vet bakjes of kookringen in met boter en schep het beslag in de vormpjes. Vul ze niet helemaal. Laat een cm over.
Bak de lava cakejes voor ongeveer 12 minuten. Let op, elke oven is anders dus kijk goed naar de toetjes. Het kan zijn dat ze 11 of misschien zelfs 14 minuten nodig hebben.

5
Done
2 minuten

Serveren

Wanneer de cakejes uit de oven komen laat je ze even kort rusten. 2 minuten is genoeg. Haal ze nu voorzichtig uit de vormpjes en serveer de lavacakejes met wat vanille ijs.

6
Done

Variatie

Je kunt in het midden van het beslag ook een stukje witte chocolade leggen zodat je een witte lava krijgt.
Ook kun je karamel toevoegen of kruiden zoals chili flakes voor een andere smaak.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
kruidige Nasi goreng met kip saté
previous
Kruidige Nasi Goreng met kip saté
Pistache madeleines
next
Madeleines met pistache
kruidige Nasi goreng met kip saté
previous
Kruidige Nasi Goreng met kip saté
Pistache madeleines
next
Madeleines met pistache

Add Your Comment