Ingredients
-
Basis pannenkoek
-
250 gram Bloem
-
2 eieren
-
500 ml Melk
-
Snufje Zout
-
Om in te bakken Zonnebloem olieJe kunt ook boter gebruiken
-
Hartige Italiaanse versie
-
Paar dunne plakjes SalamiJe kunt ook ham gebruiken
-
5 Cherry tomaten
-
Handje Parmezaanse kaas
-
Hand rucola
-
1 theelepel Italiaanse kruiden
-
6 plakjes parmaham
Directions
Ooit een pannenkoek gebakken op zijn Italiaans? Misschien vandaag! Vandaag is het ‘ Nationale Pannenkoeken dag’, 3 keer raden wat wij gaan bakken!
Bij José bakte haar moeder elke zaterdag pannenkoeken, een extra grote stapel natuurlijk want ze heeft nog 3 zussen. Ook heeft ze nog heel wat stapels voor Mariëlla en haar broertje Giacomo gebakken tijdens de vele oppas dagen.
Vandaag wijken we even af van de traditionele pannenkoek, en maken we een heerlijke hartige Italiaanse versie.
Dat word smullen….
Wat eet jij het liefste hartig of zoet??
Steps
1
Done
5
|
BeslagMix je eieren, de bloem, melk en een snufje zout in je beslagkom, zodat er geen klontjes meer zijn. |
2
Done
10
|
BakkenVerhit je bakpan met klein scheutje olie en giet je beslag erin. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten tot de bovenkant droog is. Draai de pannenkoeken om en bak ze nog ongeveer 1 tot 2 minuten aan de andere kant. |
3
Done
10
|
Italiaanse versieVoor de Italiaanse versie,mix een theelepel Italiaanse kruiden door je beslag. Giet je beslag in de bakpan en leg daar je salami kaas kerstomaatjes op. Draai je pannenkoek niet om maar laat langzaam garen., omdraaien mag maar dan ziet ie er niet zo mooi meer uit. ???? |
4
Done
2
|
BewarenWanneer je een grote stapel bakt, zet een pan met heet water op het vuur. Leg daar een bord op een stapel daar je pannenkoeken op. |