Ingredients
-
4 Gepelde tomaten blikken
-
500 gr RundergehaktBiologisch
-
3 Wortel
-
3 stengels Bleek selderij
-
1 Ui
-
1 blikje Tomaten puree
-
Royaal PeperGrof gemalen
Directions
Italiaanse ragu saus van Nonna!
Voor de Italiaanse / Siciliaan ragu pasta saus gaan we 30 jaar terug: 30 terug stond ik (José) altijd mee te kijken in de keuken van mijn Italiaanse schoonmoeder. Ook wel Nonna genoemd.
Ik zag daar de meest heerlijke sauzen langskomen en deze ragu kwam regelmatig weer langs. Alleen al omdat iedereen dit verrukkelijk vindt. Waarschijnlijk heeft Nonna deze saus jaren geleden weer van haar moeder geleerd.
Mariëlla mijn dochter maakt deze saus nu ook alweer voor een aantal jaar. Zal Mariëlla dit weer leren aan haar toekomstige kinderen? Stiekem hoop ik dat wel, want wat zou het zonde zijn als dit recept uit de familie raakt!
Wij zijn heel trots op deze mooie Italiaanse tradities en daarom willen wij jou graag deze saus leren maken. Dit is een hele eer, want het is natuurlijk ook een beetje een familie recept 😉
De titel van het recept: Bolognese saus, is natuurlijk wel Nederlands vertaald. In Italië heet deze saus al ragu dus pas op als je in Italië deze pasta wilt bestellen. Als er wel een ‘bolognese’ op de kaart staat weet je dus dat je in een touristisch restaurant zit!
Als wij deze saus maken dan maken we ook altijd een hele pan vol. Het voordeel is dat deze pan lekker lang kan laten sudderen en je hebt dan ook direct een paar extra porties over om in te vriezen. Zo kun je er lekker vaak van genieten..
Ps, Deze Italiaanse ragu saus van Nonna is heerlijk bij alle pasta soorten én wij gebruiken deze saus ook altijd voor onze klassieke lasagne. Naast deze saus hebben nog veel meer lekkere sauzen van Nonna. Bijvoorbeeld onze basis tomatensaus. Met nog geen vijf ingrediënten de meest makkelijke en smakelijke saus. Nonna’s ragu saus met doperwtjes staat hier ook regelmatig te pruttelen!
Steps
1
Done
5
|
Tomaten zeven |
2
Done
5
|
FruitenSnij het uitje in kleine stukjes en laat deze langzaam bakken in olijfolie. |
3
Done
5
|
De groentenSnij de wortel en bleekselderij in kleine stukjes en voeg dit bij je gehakt. |