0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
De gehaktballetjes
250 gr Kipgehakt
50 gr Paneermeel
1 lepel Tomaten puree
1 theelepel Chili powder
Een handje Peterselie
Een snufje Zout
Naar smaak Peper
De saus
300 gr Pasta
1x ons recept Zelfgemaakte tomaten saus Use our own recipe
10 Zwarte olijven
150 gr Champignons
Een handje Peterselie
1 Sjalot
125 gr Mozzarella
Peper

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta met kipgehakt balletjes

Pasta met kipgehakt balletjes

Kipgehakt? Yes please!

Cuisine:
  • 35
  • Serves 2
  • Medium

Ingredients

  • De gehaktballetjes

  • De saus

Directions

Share

Wij eten vrij regelmatig pasta met gehakballetjes. Vroeger zeker 1 keer per week! We waren er gek op. José verstopte er dan altijd eentje onder onze pasta als verrassing.. Wat zijn kinderen toch makkelijk te pleasen hé 🙂

Deze balletjes zijn een tikkie anders dan ons klassieke gehaktballetjes recept. Ze zijn gemaakt met kipgehakt. Iets heel anders maar erg lekker in combinatie met veel kruiden!

Wat voor soort gehaktballetjes eet jij graag?

 

Steps

1
Done
15 minuten

De saus

Zorg dat je 1x ons recept voor zelfgemaakte tomaten saus klaar hebt.
Snij een sjalot fijn en fruit deze in een laagje olijf olie. Snij de champignongs in kleine stukjes en voeg toe aan de sjalot. Laat een beetje bakken en voeg dan de tomatensaus toe met een beetje zout en peper. Laat dit sudderen voor 15 minuten.

2
Done
15 minuten

De gehakballetjes

Doe alle ingredienten van de gehaktballetjes in een bak en kneed goed.
Maak er dan kleine balletjes van. Ongeveer zo groot als een golfbal.

Laat vast water koken met wat zout en kook de pasta 8 minuten tot ze 'al dente' zijn.
Bak de gehakballetjes in een laagje olijf olie tot ze goed gaar zijn. Dit duurt ongeveer net zo lang als de pasta (ongeveer 8 minuten)

3
Done
3 minuten

Serveer

Wanneer de pasta klaar is kun je deze bij de saus voegen.
Serveer de pasta daarna met wat verse peterselie, de mozzarella en natuurlijk de gehaktballetjes

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Pasta carbonara met artisjokken
next
Pindakaas cake
previous
Pasta carbonara met artisjokken
next
Pindakaas cake

Add Your Comment