0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
175 gr havermout
75 gr Pecan noten
2 eieren
100 Amandelmeel
2 spoons Kaneel
A pinch Zout
1 teaspoon Bakpoeder
3 spoons Appelstroop
Gezonde pecannoten repen

Gezonde pecannoten repen

Een gezonde middag snack!

Features:
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Gezonde pecannoten repen!

Na een heerlijke zomer vol met lekker eten snakken we naar gezond eten en goede tussendoortjes. Op school en op werk eten we weer even gezond zodat we de eventuele aangekomen vakantiekilo’s weer kwijt raken. Wij houden van gezond eten maar vinden het wel belangrijk dat het lekker is en dat ook kunnen genieten van een stukje taart of chocola. Balans in je maaltijden werkt gewoon het best voor een stabiel en gezond gewicht.

Tijdens de ‘back to work’ periode zijn we weer fanatiek in het maken van gezonde tussendoortjes voor het hele gezin. Ik (Mariëlla) heb daarom weer de Miele oven erbij gepakt om de lekkerste repen te maken die gemakkelijk mee kunnen in mijn rugzak naar de Zuidas. Deze repen zijn gemaakt van o.a. amandelmeel en havermout en daardoor zijn ze helemaal glutenvrij. Ook zitten er geen toegevoegde suikers in zodat je hier toch wat onbezorgder van kunt genieten.

Je maakt deze repen in een handomdraai. Zeker in de oven van Miele die wij nog steeds met veel plezier gebruiken voor onze samenwerking met Keukenspecialisten.nl. De oven heeft een goed werkende hetelucht plus stand die echt enorm snel warm is! Daarom is het ideaal om deze repen nog op zondag avond te bakken en daarna te bewaren in de koelkast. Zo heb je voor de rest van de week een lekker tussendoortje. Met dit recept maak je er overigens wel meer dan 7 dus de rest kun je het best bewaren in de vriezer. Je kunt er ook 1 per dag uit de vriezer halen, dan zijn ze ontdooit op het moment dat je trek begint te krijgen op kantoor of school.

Deze gezonde pecannoten repen zijn gemaakt met pecannoten en appelstroop. Eeen heerlijke combinatie maar je kunt uiteraard de pecan ook vervangen voor bijvoorbeeld amandelenl, hazelnoten of walnoten. Het is maar net wat je zelf het lekkerst lijkt!

Zoek je nog een gezond tussendoortje? Neem eens een kijkje bij deze gezonde notenrotjes.

 

Steps

1
Done
15

Mengsel maken

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Doe de havermout in een blender en mix tot dat het een poeder is. Snijd de pecannoten fijn en voeg dit toe aan de havermout. Voeg daarna ook het amandelmeel, de bakpoeder, het zout en de kaneel toe. Mix de eieren in een andere kom en voeg daarna rustig toe aan het andere mengel. Voeg als laatst de appelstroop toe en roer goed.

2
Done
30

In de oven

Stort het mengsel op een oven plaat met bakpapier en plet dit.
Doe het daarna in de oven voor 25 minuten. Laat het goed afkoelen en snij het dan in repen.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Gevulde aubergine
next
Valentijns koekjes
previous
Gevulde aubergine
next
Valentijns koekjes

Add Your Comment