0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 gram Kippendijen Je kunt ook kippenpootjes gebruiken
4 blikken of liter passata Gepelde tomaten
3 Peperoncino of 1 rode peper Peperonchino
3 tenen knoflook
Handje Zwarte olijven
Trosje Tomaten
4 takjes Rozemarijn
Naar smaak zout en peper
Olijfolie
Scheut Rode wijn Kan ook zonder
Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus

Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus

Hoeveel pepers kun jij aan?

Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus!
Het lekkere weer vraagt om makkelijke recepten, waaronder veel salades en heerlijk brood. We zijn er dol op maar kunnen het niet laten om toch ook een warm maaltje te creëren. Het was al even geleden dat ik ( José) kip had gegeten dus hier moest ik iets mee doen.

Peperonchino is daar één van. Het is dé chilipeper van Italië, en zeker in Umbrië, waar ik op vakantie was. Ik ben helaas de verse niet tegengekomen omdat ik op een of andere manier helemaal geen markten of groenten langs de weg tegen kwam. Jammer maar natuurlijk wel te vinden in de supermarkt.

Deze pepers worden in de late zomer gedroogd in de volle zon, zodat je ze het hele jaar kan gebruiken. Peperoncino worden geheel, krokant gebakken, gekneusd, verpoederd of als pasta gegeten.

Ik heb er 5 gebruikt voor mijn kip in rode saus gerecht. Oei was al aan de pittige kant, dus kijk uit voor deze kleine rakker.

Maar wat is het lekker geworden, en deze kan in het rijtje comfort food. Omdat ik een pannetje vol had, heb ik eerst van de saus een pasta gemaakt, en daarna de kip gegeten met salade. Op zijn Italiaans dus. Je kunt er ook voor kiezen om er een schaal rijst, bulger, aardappelen  brood of couscous bij te serveren.

Ga maar lekker aan de slag, jullie gaan genieten.

Oja, tip van de dag: na het pletten van deze schatjes wrijf niet aan je ogen of gezicht… ze zijn dan opeens niet zo lief meer

Wrijf je handen in met olijfolie of citroensap en was daarna je handen, je peper kan dan niet meer branden

Naast deze Pollo peperoncino – pittige kip in rode saus hebben nog veel meer heerlijke gerechten en erg leuk om dit een keer te proberen.  De romige kip met venkel en doperwtjes is zalig.

Je zult je verbazen over de  bijzondere smaak. Naast dat we graag met venkel koken ligt er altijd eentje op onze borrel plank.  Heerlijk fris en met zijn bite een leuke extra bij de borrel.

Typisch stoof gerechten die je helemaal verwarmen wanneer het buiten weer wat kouder wordt. Een topper van de queen is de kip marsala – pollo al marsala. Dit waanzinnige kip gerecht komt van Sicilië. De gebakken kip is afgeblust met de Marsala wijn van Sicilië. Verrukkelijke champignons en room laat de kip garen tot alle smaken compleet zijn.

Heb jij al trek?

 

 

Steps

1
Done
10 minuten

Saus

Zeef je blikken tomaten en doe in een grote hapjespan.
Wanneer je een fles passata gebruikt leng je dit aan met kopje water, want vaak is deze structuur wat dik.
Voeg daar wat extra stukken gesneden tomaten en olijven, takje tijm, lekker zout en peper.
5 fijngesneden peperoncino, of wat gemalen peperonchino uit een molen.( 5 pepers is best pittig, je kunt natuurlijk ook minder gebruiken)
Zet dit op het vuur, lage stand.

2
Done
2 uur

Kip

Fruit een uitje samen met je geplette knoflook zachtjes.
Kruid je kip met de pepers en kruiden, zout en peper.
Bak deze aan in olijfolie samen met je ui, knoflook.
Blus af met een scheut rode wijn, maar hoeft niet persé.
Voeg dan bij je saus.

Laat je saus minimaal 1 uur zachtjes pruttelen met deksel bijna helemaal op de pan, houd het wel in de gaten. Af en toe roeren ,wanneer je saus te snel indikt doe je er extra water bij.

3
Done
6 minuten

Serveren

Wij hebben de kip met klein beetje saus uit de pan geschept en gegeten met sla en mooi brood.
De overige saus gebruikt met pasta en als voorgerecht gegeten.
Je kunt de kip met saus ook in mooie schaal scheppen en op tafel zetten en serveren met bv rijst, bulgur, couscous of iets dergelijks.
Allemaal heerlijke combinaties.
Buon Appetito!

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Artisjokken dip
previous
Skinny spinazie artisjok dip
Pistache pesto
next
Pistache pesto
Artisjokken dip
previous
Skinny spinazie artisjok dip
Pistache pesto
next
Pistache pesto

Add Your Comment