Ingredients
-
150 gram Noodles
-
2 lepels Red Curry Paste
-
1 teentje knoflook
-
2 Wortel
-
1,5 Paprika
-
1 Broccoli
-
300 ml groenten bouillon
-
250 ml Kokos melk
-
1 limoen Limoen sap
-
1 Sjalot
Directions
Rode curry noodle soep!
Vroeger hadden wij op ons kantoor nog een kantine. Deze moest helaas gesloten worden maar gelukkig kunnen we nog bij dezelfde soort kantine bij het bedrijf tegenover ons lunchen. Ik zoek dan altijd als eerste naar de soepjes. Elke dag is er een nieuwe soep dus altijd weer een verrassing. De rode curry soep is echt mijn favoriet. Na vele keren geproefd te hebben moest ik hem zelf natuurlijk ook maar eens maken!
De soep is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Alle groenten snijden en even lekker aanbakken met de rode curry paste. Daarna bouillon en kokos melk erbij en als laatste de noodles nog even mee garen. De noodles gebruiken ze niet in de kantine maar dit vond ik zelf wel een fijne toevoeging zodat het een lekkere vullende soep is geworden. De soep is al klaar in 25 minuten! Ook prima te doen dus tijdens je thuis-werk lunch.
RODE CURRY PASTE
Een curry paste is lekker makkelijk. Je kunt het ook zeker zelf klaar maken door allerlei verschillende kruiden in een blendertje te doen. Niet iedereen heeft alle kruiden in huis en ook niet iedereen heeft zin om dit zelf te maken. Daarom zijn curry pasta’s uit de winkel een ideale oplossing. Wij gebruiken ze regelmatig! Dit keer hadden we de curry pasta van Reishunger gebruikt. Deze heeft veel smaak en bevat allemaal lekkere ingrediënten zoals chili, citroengras, galangal, knoflook, limoenschillen etc. Wil jij deze ook een keer proeven? Vul dan bij je bestelling (minimaal 15euro) de code ‘rijstqueens’ toe. Zo krijg je een heerlijk gratis proef pakketje met allemaal verschillende rijst zakjes! Zo kun je de lekkerste curry’s maken.
Deze soep kun je dus ook goed met de curry paste maken. Maar probeer ook eens een groene curry, of voeg wat kip toe bijvoorbeel. Ook erg smaakvol!
Wanneer ga jij deze rode curry noodle soep proberen?
Steps
1
Done
10 min
|
Groenten snijdenSnij de knoflook en sjalot fijn. Snij ook alle andere groenten in kleine stukjes. |
2
Done
5
|
AanbakkenDoe een beetje kokos olie of olijf olie in een pan en voeg de knoflook en sjalot toe. |
3
Done
15
|
AfmakenVoeg de bouillon toe en de kokosmelk en laat dit voor 15 minuten sudderen. |
4
Done
5 min
|
NoodlesOndertussen kook je de noodles volgens de verpakking in een ander pannetje. |
5
Done
1
|
ServerenServeer met wat extra limoen sap en eventueel koriander. |