Ingredients
-
Saus
-
2 blik Gepelde tomaten
-
5 blaadjes verse basilicum
-
1 Ui
-
Handje doperwten
-
Scheutje Olijfolie
-
zout en peper
-
Extra
-
4 koffiekopjes Risotto rijst
-
2 MozzarellaGoede kwaliteit
-
150 gram Parmezaanse kaas
-
Voor decoratie verse basilicum
Directions
Riso al forno is letterlijk rijst uit de oven, dat klinkt toch al fantastisch?
Wij zijn namelijk verslaafd aan risotto.. dus deze leuke variatie past helemaal thuis op deze website. We hebben namelijk al heel veel heerlijkste risotto’s op de website en deze is toch weer heel anders maar oh zo verrukkelijk. Want ja, risotto + kaas + uit de oven.… Alleen maar lekkers!
Ook deze eenvoudige versie van de riso al forno kun je met alles upgraden. Leef je uit met verschillende groenten en laat ons weten hoe jouw risotto uit de oven is geworden!????
Maak voor dit recept gebruik van ons basis recept voor risotto.
Eetsmakelijk!
Steps
1
Done
20 min
|
Risotto makenMaak een keer het recept van onze risotto met 4 kopjes risotto rijst. |
2
Done
40 min
|
Saus makenZeef twee blikken gepelde tomaten. Fruit je uitje in olijfolie en laat deze in een hapjespan zachtjes fruiten. |
3
Done
5
|
Kaas klaar leggenSnij je twee bollen mozzarella in kleine stukjes en laat deze goed uitlekken in een zeef. Rasp ook je parmezaanse kaas. |
4
Done
1
|
Oven voor verwarmenVerwarm je oven voor op 180°. |
5
Done
3
|
Saus afmakenNeem de helft van je mozzarella, parmezaanse kaas en voeg dit toe en laat dit 3 minuten mee garen, blijf goed roeren. Voeg de risotto rijst toe en roer goed. |
6
Done
|
Schep je risotto (die je gemaakt hebt met ons basis recept) in een ovenschaal. Gooi de andere helft van je mozzarella en parmezaanse kaas er over. |