0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Saus
2 blik Gepelde tomaten
5 blaadjes verse basilicum
1 Ui
Handje doperwten
Scheutje Olijfolie
zout en peper
Extra
4 koffiekopjes Risotto rijst
2 Mozzarella Goede kwaliteit
150 gram Parmezaanse kaas
Voor decoratie verse basilicum
Riso al forno

Riso al forno

Doen jullie wel eens risotto in de oven?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Saus

  • Extra

Directions

Share

Riso al forno is letterlijk rijst uit de oven, dat klinkt toch al fantastisch?

Wij zijn namelijk verslaafd aan risotto.. dus deze leuke variatie past helemaal thuis op deze website. We hebben namelijk al heel veel heerlijkste risotto’s op de website en deze is toch weer heel anders maar oh zo verrukkelijk. Want ja, risotto + kaas + uit de oven.… Alleen maar lekkers!

Ook deze eenvoudige versie van de riso al forno kun je met alles upgraden. Leef je uit met verschillende groenten en laat ons weten hoe jouw risotto uit de oven is geworden!????

Maak voor dit recept gebruik van ons basis recept voor risotto. 

Eetsmakelijk!

Steps

1
Done
20 min

Risotto maken

Maak een keer het recept van onze risotto met 4 kopjes risotto rijst.
De link naar dit recept staat hierboven of zoek op basis risotto.

2
Done
40 min

Saus maken

Zeef twee blikken gepelde tomaten. Fruit je uitje in olijfolie en laat deze in een hapjespan zachtjes fruiten.
Voeg je tomaten en doperwtjes erbij zout en peper en laat 30 min langzaam pruttelen.

3
Done
5

Kaas klaar leggen

Snij je twee bollen mozzarella in kleine stukjes en laat deze goed uitlekken in een zeef. Rasp ook je parmezaanse kaas.
Snij ook je basilicum een fijne stukjes.

4
Done
1

Oven voor verwarmen

Verwarm je oven voor op 180°.

5
Done
3

Saus afmaken

Neem de helft van je mozzarella, parmezaanse kaas en voeg dit toe en laat dit 3 minuten mee garen, blijf goed roeren. Voeg de risotto rijst toe en roer goed.

6
Done

Schep je risotto (die je gemaakt hebt met ons basis recept) in een ovenschaal. Gooi de andere helft van je mozzarella en parmezaanse kaas er over.
Laat dit 25 minuten in je over op hete lucht en grill stand. Heb je deze combinatie niet in je oven dan grill je de laatste 5 minuten zodat je kaas een beetje knapperig wordt
Serveer met wat verse basilicumblaadjes.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pizzaiola
previous
Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes
Appeltaart wentelteefjes
next
Appeltaart wentelteefjes
Pizzaiola
previous
Pizzaiola; zacht gegaard vlees met aardappeltjes
Appeltaart wentelteefjes
next
Appeltaart wentelteefjes

Add Your Comment