0 0
Risotto met biet en geitenkaas

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 gr Risotto rijst
1 Sjalot
1 Rode biet Gekookte biet
Half kopje Rode biet sap
20 geitenkaas bolletjes Geitenkaas
1 eetlepel Roomboter
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Rode wijn
1 blokje groenten bouillon

Risotto met biet en geitenkaas

Wil jij ook eens gek doen met risotto?

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Risotto met biet en geitenkaas.

Risotto met biet en geitenkaas is een combinatie die je misschien niet snel zou combineren. Maar als jij ook zoo van de aardse smaken houdt dan is deze risotto helemaal te gek voor jou! het is weer totaal iets anders maar daarom des te leuker om een keer te proberen. De meeste risotto’s blus je af met witte wijn, deze met rode wijn en dat geeft een hele mooie bijzonder smaak.

Wij zeggen: doe eens gek en probeer het snel, je zult zien dat je iedereen hier mee maakt.

 

Twijfel je nog steeds om een mooie risotto te maken? Kijk eens naar het filmpje op Instagram-insta tv. Hier geven we een demonstratie van paddenstoelen risotto. Met ons basis recept voor risotto kun je alle kanten uit. Een goed basis voor alle risotto’s inclusief goede foto’s. Je zult er achter komen dat het helemaal niet zo moeilijk is. Typ gewoon eens risotto in op de website dan zullen er 20 oppoppen.

Wil je aan de slag hier onze favorietjes. Saffraan risotto met courgette bloemen, risotto met gegrilde groenten en garnalen, risotto con funghi e gorgonzola – paddenstoelen risotto, risotto met tomaat op 3 manieren, citroen risotto met tijgergarnalen.

 

Typish Italiaans.

In Italië wordt al eeuwenlang risotto rijst verbouwd. Het verhaal gaat dat de Arabieren de rijst introduceren de in Italië. Zij ontdekte namelijk dat op de po vlakte de ideale omstandigheden voor rijstteelt aanwezig waren. Op warme plekken in het water groeit reis namelijk het beste en ten noorden van de rivier po zijn deze plekken zeker aanwezig. Dit is momenteel het kloppend hart van de Italiaanse rijst productie. Bekende merken zijn Arborio en Carnaroli. Wij hebben niet echt een voorkeur en soms verschilt het ook welk merk je gebruikt. Mariella koopt ook vaak de basis excellente risotto  van de Appie en is heel tevreden daarmee.

 

 

 

Steps

1
Done
20 min

Basis recept risotto

Toevoeging:
Na het fruiten vd sjalot en aanbakken vd rijst blus je de rijst af met rode wijn.
Snij je biet in kleine blokjes., de helft voeg je bij de rijst , terwijl je de bouillon er bij schenkt.
Wanneer je rijst klaar is voeg je 10 geitenkaas parels toe en 1 eetlepel boter.

2
Done

Serveren

Serveer met andere helft biet blokjes en geitenkaas parels en grof gemalen peper.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
gember pompoensoep
previous
Gember pompoensoep
Groene orzo
next
Groene orzo
gember pompoensoep
previous
Gember pompoensoep
Groene orzo
next
Groene orzo

Add Your Comment