0 0
Rood lof in bladerdeeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 kropjes Rood lof
8 plakjes Bladerdeeg of hartige taart deeg
1 Ei dooier
Naar smaak zout en peper
Flinke scheut Olijf olie
100 gram Parmezaanse kaas Geraspt
5 takjes Tijm

Rood lof in bladerdeeg

Features:
  • Vegetarisch

Dit heerlijke snackje staat binnen 30 minuten op tafel!

  • 30 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Rood lof in bladerdeeg!

Sinds wij het rode lof ontdekt hebben, bedenken we steeds meer heerlijke gerechtjes hiermee.

Het prachtige rode lof is een kruising tussen witlof en het Italiaanse radicchio, met een mooie zachte zoete smaak. Perfect voor een salade maar ook heerlijk rood lof in bladerdeeg.

Zeker met Pasen voor de deur is het leuk om weer iets anders op tafel te zetten.
Deze flapjes met rood lof zijn overheerlijk, en zo lekker als vegetarisch snackje!

Waar wacht je op, go for it!it!

Gebruik dit mooie lof ook eens in onze risotto all’Amarone e radicchio 

 

Wat is roodlof?

Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt.

Hoe smaakt roodlof?

Roodlof heeft een iets bitterdere en pittigere smaak dan witlof en Radicchio Rosso.

Hoe moet je roodlof schoonmaken?

Verwijder de buitenste bladeren en snijd het onderste stuk weg. Als de kegelvormige ‘pit’ erg groot is, kun je deze ook verwijderen. Was de roodlof snel en laat hem goed uitlekken.

Hoe kan je roodlof het beste bereiden?

Rauw, als garnering of in een salade, komt roodlof het beste tot zijn recht. De frisse rood-witte kleur staat heel mooi. Roodlof is iets minder geschikt om te koken, want dan verliest het zijn kleur en knapperigheid. Als je de groente toch wil koken, doe dat dan 12 tot 15 minuten. Roerbakken kan ook, zo’n 3 tot 5 minuten

*Info Verse Oogst.

Steps

1
Done
180 graden

Oven

Verwarm je oven voor op 180 gr.

2
Done
2 minuten

De vulling maken

Snij je kropjes doormidden en leg ze in beboterde ovenschaal.
Bestrooi ze met zout en peper en veel olijfolie.
Grill deze in de oven totdat ze beetje zacht worden.( je kunt de kropjes ook even blancheren in heet water, en daarna goed laten uitlekken, ipv te grillen)

3
Done
5

De flapjes maken

Leg je halve kropje op bladerdeeg, doe er veel parmezaanse kaas op en vouw je deeg eroverheen.
Druk het goed vast door de randjes aan te drukken met een vork.

4
Done
20

Oven

Kluts je dooier met lepel water en bestrijk de bladerdeeg driehoekjes. Strooi er wat verse tijm blaadjes over.
Laat deze ongeveer 20 min in de oven totdat ze goudbruin zijn.
Buon appetito!????

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Torta di mele
previous
Torta di mele Italiaanse appeltaart
Rood lof uit de oven
next
Rood lof – Radicchio uit de oven
Torta di mele
previous
Torta di mele Italiaanse appeltaart
Rood lof uit de oven
next
Rood lof – Radicchio uit de oven

Add Your Comment