Ingredients
-
4 kropjes Rood lof
-
8 plakjes Bladerdeeg of hartige taart deeg
-
1 Ei dooier
-
Naar smaak zout en peper
-
Flinke scheut Olijf olie
-
100 gram Parmezaanse kaasGeraspt
-
5 takjes Tijm
Directions
Rood lof in bladerdeeg!
Sinds wij het rode lof ontdekt hebben, bedenken we steeds meer heerlijke gerechtjes hiermee.
Het prachtige rode lof is een kruising tussen witlof en het Italiaanse radicchio, met een mooie zachte zoete smaak. Perfect voor een salade maar ook heerlijk rood lof in bladerdeeg.
Zeker met Pasen voor de deur is het leuk om weer iets anders op tafel te zetten.
Deze flapjes met rood lof zijn overheerlijk, en zo lekker als vegetarisch snackje!
Waar wacht je op, go for it!it!
Gebruik dit mooie lof ook eens in onze risotto all’Amarone e radicchio
Wat is roodlof?
Roodlof is ontstaan uit een kruising tussen witlof en Radicchio Rosso. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt.
Hoe smaakt roodlof?
Roodlof heeft een iets bitterdere en pittigere smaak dan witlof en Radicchio Rosso.
Hoe moet je roodlof schoonmaken?
Verwijder de buitenste bladeren en snijd het onderste stuk weg. Als de kegelvormige ‘pit’ erg groot is, kun je deze ook verwijderen. Was de roodlof snel en laat hem goed uitlekken.
Hoe kan je roodlof het beste bereiden?
Rauw, als garnering of in een salade, komt roodlof het beste tot zijn recht. De frisse rood-witte kleur staat heel mooi. Roodlof is iets minder geschikt om te koken, want dan verliest het zijn kleur en knapperigheid. Als je de groente toch wil koken, doe dat dan 12 tot 15 minuten. Roerbakken kan ook, zo’n 3 tot 5 minuten
*Info Verse Oogst.
Steps
1
Done
180 graden
|
OvenVerwarm je oven voor op 180 gr. |
2
Done
2 minuten
|
De vulling makenSnij je kropjes doormidden en leg ze in beboterde ovenschaal. |
3
Done
5
|
De flapjes makenLeg je halve kropje op bladerdeeg, doe er veel parmezaanse kaas op en vouw je deeg eroverheen. |
4
Done
20
|
OvenKluts je dooier met lepel water en bestrijk de bladerdeeg driehoekjes. Strooi er wat verse tijm blaadjes over. |