Ingredients
-
4 struikjes Rood lof
-
Paar takjes Tijm
-
Naar smaak zout en peper
-
Olijf olie
-
1 Citroen
-
Hand vol Parmezaanse kaasGeraspt
-
2 eetlepel Roomboter
Directions
Rood lof oftewel radicchio uit de oven is een heerlijk en super snel gerechtje. Zijn jullie witlof liefhebbers, dan is het lekker om eens de rode variant te proberen.
Rood lof is een kruising tussen witlof en de Italiaanse radicchio, de smaak is iets pittiger dan witlof en rauw in een salade het allerlekkerste!
Natuurlijk doet ie het in de oven ook prima, alleen verliest hij dan iets van zijn prachtige rode kleur.
Vandaag een receptje die je kunt beoordelen als een soort warme salade… so yummy!????
Steps
1
Done
2
|
Oven voorverwarmen 180 gradenVet een ovenschaal in met boter |
2
Done
2 min
|
BlancherenKook een pan water, blancheer je kropjes lof 2 minuten in het kokende water. |
3
Done
20 min
|
OvenHeb je dikke kroppen, snij ze dan doormidden, en leg ze in de beboterde ovenschaal. |
4
Done
2
|
ServerenServeer dit met mooie olijfolie en beetje citroensap. |