0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 struikjes Rood lof
Paar takjes Tijm
Naar smaak zout en peper
Olijf olie
1 Citroen
Hand vol Parmezaanse kaas Geraspt
2 eetlepel Roomboter
Rood lof – Radicchio uit de oven

Rood lof – Radicchio uit de oven

Alle lof voor het rode lof!

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Rood lof oftewel radicchio uit de oven is een heerlijk en super snel gerechtje. Zijn jullie witlof liefhebbers, dan is het lekker om eens de rode variant  te proberen.

Rood lof is een kruising tussen witlof en de Italiaanse radicchio, de smaak is iets pittiger dan witlof en rauw in een salade het allerlekkerste!

Natuurlijk doet ie het in de oven ook prima, alleen verliest hij dan iets van zijn prachtige rode kleur.

Vandaag een receptje die je kunt beoordelen als een soort warme salade… so yummy!????

Steps

1
Done
2

Oven voorverwarmen 180 graden

Vet een ovenschaal in met boter

2
Done
2 min

Blancheren

Kook een pan water, blancheer je kropjes lof 2 minuten in het kokende water.
Laat het goed uitlekken op een theedoek

3
Done
20 min

Oven

Heb je dikke kroppen, snij ze dan doormidden, en leg ze in de beboterde ovenschaal.
Maal zout en peper erover. Strooi er parmezaanse kaas en verse tijm blaadjes over. Leg er wat klontjes boter op.Bedek met folie en zet 20 min in de oven.

4
Done
2

Serveren

Serveer dit met mooie olijfolie en beetje citroensap.
Leuk om dit als voorgerecht te serveren, maar ook heerlijk als bijgerecht bij je vlees.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rood lof flapjes
previous
Rood lof in bladerdeeg
kip parmigiana
next
Kip Parmigiana
Rood lof flapjes
previous
Rood lof in bladerdeeg
kip parmigiana
next
Kip Parmigiana

Add Your Comment