0 0
Plat brood uit Sardinië

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gr Bloem
350 gr Semolina bloem
7 gr Droge gist
350 ml Water Lauw/warm
5 gr Zout

Plat brood uit Sardinië

Heerlijk krokant brood voor bij de antipasti!

Het lekkerste uit Sardinië

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

Directions

Share

Plat brood uit Sardinië!

Het bakken van brood is iets prachtigs! We vinden het een van de leukste dingen om te doen.  Je kunt iets moois maken van maar een paar ingredienten. Dit plat brood is super korkant en kom je veel tegen op Sardinië, een mooi eiland van Italië. Ze serveren het daar vaak als aperitief in restaurantjes. Wij moeten dan altijd oppassen dat we onszelf niet helemaal vol eten aan dit brood voordat we beginnen met het eten!

De eerste keer dat we het aten wisten we dat we dit zelf moesten proberen. Nou helemaal gelukt hoor.

Dit is een makkelijk recept om dit heerlijke krokante brood zelf te bakken. Dus wil jij je ook even wanen op Sardinië ?Maak dan snel dit plat broodje.

Wil je ook een keer Naan brood maken?

Steps

1
Done
70 minuten

Het deeg

Mix de bloem en de semolina bloem met het zout. Doe 1/4 van het water in een bakje met de gist en laat het een beetje bubbelen. Voeg dit daarna toe aan de bloem en gooi ook de rest van het water erbij. Mix met deeghaken dit deegje voor 10 minuten tot het elastisch is.
Laat het deeg daarna afgedekt met folie een uurtje staan.

2
Done
1 hour

Knead

Na een uurtje kun je het deeg gaan kneden en laat je het weer een uurtje rijzen.

3
Done

Oven time

Verwarm de oven voor op 225 graden. Olie 2 bakplaten.
Kneed het deeg nog een keer en verdeel tot 8 ballen.
Rol elke bal zo dun mogelijk uit en bak het voor 5 minuten in de oven.
Laat het afkoelen.

4
Done
10

Serveren

Wanneer je het brood wilt serveren kun je het nog 10 minuten in de oven bakken met olijfolie, zout en rozemarijn tot dat ze goudbruin en krokant zijn

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Avocado met garnalen en paprika
next
Chocolade cake met witte chocolade glazuur
previous
Avocado met garnalen en paprika
next
Chocolade cake met witte chocolade glazuur

Add Your Comment