0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 gram Griekse yoghurt
200 gram Roomkaas ( light )
Klein blikje Artisjokken harten
4 handen spinazie Je kunt ook diepvries gebruiken ( 200 gram)
3 teentjes knoflook
Naar smaak zout en peper
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels Citroensap
50 gram Mozzarella light
Voor de niet-skinny optie
400 gram Roomkaas Ipv light
5 eetlepels Mayonaise Ipv yoghurt
100 gram Parmezaanse kaas
1 bol Mozzarella
Blikje Artisjokken harten
4 handjes spinazie Mag ook diepvries
Naar smaal zout en peper
2 eetlepels Citroensap
3 teentjes knoflook
Skinny spinazie artisjok dip

Skinny spinazie artisjok dip

Verras jij iedereen even bij de borrel met dit heerlijke dipje

Features:
  • Vegetarisch
Cuisine:

Ingredients

  • Voor de niet-skinny optie

Directions

Share

Skinny spinazie artisjok dip!

Jullie weten dat er bij de KLM heel veel geborreld wordt… toch ????
Na de vlucht even de vlucht evalueren en kennis maken met je collega’s die aan de andere kant van het vliegtuig de passagiers het naar de zin maakte.

Nu er wat minder gevlogen wordt, en het borrelen nu niet altijd mogelijk is, willen  jullie crewmembers graag de populaire borrelhapjes zien op onze website.

Van springrolls, loempia, nacho’s, chicken wings en nog veel meer, allemaal al langs gekomen bij de ✈️ Crew Favorites ✈️
Gelukkig vroeg laatst een collega of ik bekend was met de spinach artichoke dip uit Toronto. Ik kon haar wel zoenen, deze was ik eigenlijk vergeten.  Als er iets comfort food is na een vlucht dan is het dit ultieme dipje. Romig, cheesy en super gezond met spinazie en artisjok #NOT

Omdat dit stessje ( ja zo mag ik me nog steeds noemen tot 1 dec), een paar Corona kilo’s te veel heeft, heb ik een gezonde versie gemaakt. Super lekker, een tikje skinny, maar net zo lekker.

Kijk maar snel naar het recept voor de skinny en minder skinny versie!?

Steps

1
Done

Spinazie

Kook je spinazie 3 minuten in water.
Giet het af en laat goed uitlekken en. Hak fijn met een mes.

2
Done

Meng je roomkaas, yoghurt, parmezaan (de helft)en je fijngesneden mozzarella.
Snij je uitgelekte artisjok harten in stukjes. Doe deze samen met de spinazie fijngesneden knoflook, zout en peper door je roomkaas mengsel.

3
Done
200 graden

Oven voorverwarmen

Verwarm je oven voor op 200°.

4
Done

Oven

Doe je mengsel in een ovenschaaltje en strooi je overige parmezaanse kaas erover.
Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven tot dat je dip een mooi krokant korstje krijgt.

5
Done

Serveren

Serveer je dip warm samen met lekkere stukjes brood, toast, worteltjes, paprika, komkommer etc.
In Toronto serveren ze de dip met tortilla chips, niet skinny maar heavenly ?

6
Done

Minder lichte dip

Gebruik geen yoghurt en vervang de light versie roomkaas, met gewoon bakje of kruiden roomkaas. Doe er een extra lepel roomboter door. Natuurlijk ook wat meer parmezaanse kaas.

Admin

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Meloen salade met ham en mozzarella
previous
Frisse meloen salade met mozzarella
Pollo peperonchino
next
Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus
Meloen salade met ham en mozzarella
previous
Frisse meloen salade met mozzarella
Pollo peperonchino
next
Pollo peperoncino- pittige kip in rode saus

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment