Ingredients
-
200 gram Griekse yoghurt
-
200 gram Roomkaas ( light )
-
Klein blikje Artisjokken harten
-
4 handen spinazieJe kunt ook diepvries gebruiken ( 200 gram)
-
3 teentjes knoflook
-
Naar smaak zout en peper
-
50 gram Parmezaanse kaas
-
2 eetlepels Citroensap
-
50 gram Mozzarella light
-
Voor de niet-skinny optie
-
400 gram RoomkaasIpv light
-
5 eetlepels MayonaiseIpv yoghurt
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
1 bol Mozzarella
-
Blikje Artisjokken harten
-
4 handjes spinazieMag ook diepvries
-
Naar smaal zout en peper
-
2 eetlepels Citroensap
-
3 teentjes knoflook
Directions
Skinny spinazie artisjok dip!
Jullie weten dat er bij de KLM heel veel geborreld wordt… toch ????
Na de vlucht even de vlucht evalueren en kennis maken met je collega’s die aan de andere kant van het vliegtuig de passagiers het naar de zin maakte.
Nu er wat minder gevlogen wordt, en het borrelen nu niet altijd mogelijk is, willen jullie crewmembers graag de populaire borrelhapjes zien op onze website.
Van springrolls, loempia, nacho’s, chicken wings en nog veel meer, allemaal al langs gekomen bij de ✈️ Crew Favorites ✈️
Gelukkig vroeg laatst een collega of ik bekend was met de spinach artichoke dip uit Toronto. Ik kon haar wel zoenen, deze was ik eigenlijk vergeten. Als er iets comfort food is na een vlucht dan is het dit ultieme dipje. Romig, cheesy en super gezond met spinazie en artisjok #NOT
Omdat dit stessje ( ja zo mag ik me nog steeds noemen tot 1 dec), een paar Corona kilo’s te veel heeft, heb ik een gezonde versie gemaakt. Super lekker, een tikje skinny, maar net zo lekker.
Kijk maar snel naar het recept voor de skinny en minder skinny versie!?
Steps
1
Done
|
SpinazieKook je spinazie 3 minuten in water. |
2
Done
|
Meng je roomkaas, yoghurt, parmezaan (de helft)en je fijngesneden mozzarella. |
3
Done
200 graden
|
Oven voorverwarmenVerwarm je oven voor op 200°. |
4
Done
|
OvenDoe je mengsel in een ovenschaaltje en strooi je overige parmezaanse kaas erover. |
5
Done
|
ServerenServeer je dip warm samen met lekkere stukjes brood, toast, worteltjes, paprika, komkommer etc. |
6
Done
|
Minder lichte dipGebruik geen yoghurt en vervang de light versie roomkaas, met gewoon bakje of kruiden roomkaas. Doe er een extra lepel roomboter door. Natuurlijk ook wat meer parmezaanse kaas. |
2 Comments Hide Comments
In Toronto eten ze dit met tortillachips erbij, ook lekker!
Met tortilla chips is natuurlijk het allerlekkerste, helaas geen skinny versie maar ach het leven is wel leuk????